Wednesday, September 14, 2011

tetamu itu pembawa rezeki episod 2

Assalamualaikum..

Okey kali ni nak sambung balik episod dua. tetamu itu pembawa rezeki :-) Selain dari kawan2 yang sudi bertandang ke rumah ku, of course la kan adik beradik aku pun ada datang kan.. kalau tak datang, mesti la kena ungkit sampai 10 tahun kan.. haha.. tak de la, ikut la sape yang free datang la.. mak ok jer :-)

Seperti biasa, menu aku adalah menu ulang tayang setiap tahun, iaitu mee kari. aku baru nak buat nasi yang best2 skit, sekali tu kakak aku kata mee kari pun ok.. ha.. apa lagi, mee kari la kita :-) tak yah tunjuk la gambar makanan ye, cam tu gak rupanya :-) tengok gambar budak2 je la ye.. hehe

 aqil sangat happy bila ada kawan ramai2.. kalau tak, ayahnya la yang di 'dera' ajak main sama.. 

 sape yang excited ni ek.. :-p

 my sis and my lil bro sedang menikmati kuih raya.. hehe.. kuih raya ciput jek...

 posing2 dulu sebelum pegi beraya...

 three of us

yang kiri sekali my cousin, yg kanan sekali adikku..

apa2 je la aksi budak dua orang ni, aksi ultramen la ni..

Lepas berposing2 sakan ni, berarak la ke rumah sepupu ku di Gombak.. time2 cam ni kereta memang banyak atas jalan.. tapi nasib baik la moving kan.. kat rumah cousin aku ni memang banyak kucing. budak2 ni main kejar2 kucing, mentang2 la kucing tu kecik kan, kalau kucing tu besar, diorang memang takut.. sekali tu, si aiman ni boleh terjatuh tangga.. eee.. kesian dan ngeri sangat tengok. dah la pakai stokin.. nasib baik 5 anak tangga je.. kalau tengok dari cara dia jatuh tu, memang ngeri la. macam lompat bintang tapi tak de tangan yang menahan. memang kepala je la yang tersengguk2 kat tangga tu. nasib baik tak de apa2... agaknya budak2 ni tulang dia lembut kan, dah macam aksi ahli akrobatik dah aku tengok.. huhu.. kalau ingat2 balik, memang ngeri. macam kes aqil terjun tiruk dari atas katil..

Okey la, tu je nak cerita kali ni. habis dah kot episod orang datang rumah. hehe.. babai.. wassalam :-)

2 comments:

Syahada Ahmad said...

Sue, lanskap kat depan umah sue tu, mahal tak?
saje je tanya, macam cantik je kalau ade lanskap kat depan umah kan.

*lain tajuk lain pulak soklan nye. :p

Suliana said...

sya,
landskap tu mmg dari owner lama.. tak tahu plak kos dia berapa.. kitorg nak tutup kolam tu nanti klu ada duit. hehe.. tak terbela la kolam2 ni :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails