Monday, September 12, 2011

tetamu itu pembawa rezeki episod 1

Assalamualaikum..

Salam hari isnin semua.. hari ni punch lambat. huhu.. gara2 tido lepas sahur, tup2 amik - hari dah cerah.. bulan puasa, alhamdulillah tiada merah.. sume awal meh, bulan ni je stat2 dah spoil..

Okey la, kali ni nak cerita raya lagi.. raya kali ni, ada kawan2 datang rumah.. hehe.. i suka u.. bukan apa, tahun lepas tak de orang datang.. haha.. sila sedih.. tahun lepas duk beraya rumah orang je.. sama2 join kesesakan jalan raya di hujung minggu.. tahun ni, ada juga la kawan nak datang.. yela, raya tahun ni, baru raya tahun kedua di rumah itu..

HARI SABTU : MENU SPAGETI JE :-)

siti hadijah, sahabat aku dari sekolah rendah lagi.. still keep in touch.. dah anak dua.. selalu aku yang beraya rumah dia, tahun ni, kena paksa datang jugak raya rumah aku.. hehe

zailina.. kawan aku dari UiTM.. datang nak beraya sekali gus nak amik chop aku nak isi borang ujrah.. hehe.. maceh la ye ina datang, kali ni je dah 3 kali datang umah aku, 2 kali nak hantar kuih raya, kali ketiga beraya pulak.. anaknya suka benar datang umah aku, banyak mainan katanya, sampai tak nak balik. hehe

lepas diorang balik, kami beraya ke rumah jiran sebelah pulak.. dalam masa yang sama, hati ni duk terfikir2 nak pegi ke tak open house rumah uji di kajang.. lepas balik je dari rumah jiran, hasben aku tanya, nak pegi ke tak.. dah dua kali si uji ni jemput, tapi tak pegi.. so, nak dekat2 maghrib tu, kitorang kuar rumah, solat kat petronas, sampai umah uji dah malam.. makan soto,  sate, karamel.. alhamdulillah kenyang perut :-) sampai juga ke rumah uji..

HARI AHAD : MENU MEE KARI - REQUEST FROM MY SIS :-P

ni baju dah lain, of course la hari lain kan, hari ahad plak.. kebetulan adik beradik aku nak datang, aku jemput la sekali kawan aku syud dan suaminya datang rumah, rumah kami kira berdekatan juga.. suaminya ni pun classmate kitorang dulu :-)

hehe.. kamera sentiasa di tangan ku ye. ye la, kenangan kawan2 bertandang.. mana la tahu, tahun depan kot2 umur tak panjang, tak dapat jumpa dah.. ni semua ni memori.. macam tu juga la kunjungan ke rumah sempena hari raya ni.. bila lagi nak pegi rumah diorang kan, raya ni je la ada alasan NAK BERAYA.. bukan senang nak jumpa macam ni.. tetamu tu kan pembawa rezeki.. biar penat camana pun, hati happy dapat melayan tetamu sambil menghidangkan juadah yang "itu je aku reti buat".. hehe...

Okey, nanti aku sambung story lagi ye :-) kawan2 yang nak datang rumah, datang je la, tapi call dulu, takut aku pegi mana2.. memang tak buat open house, tapi kalau korang bagitahu awal, boleh la makan2 yang berat skit, kalau last minit, makan kuih raya je la.. hehe.. babai.. wassalam



6 comments:

Wanita Luvly (^__^) said...

kak su, selamat hari raya...nak dtg umah boley?heee~ saje nak menyibuk...

ejaMaria said...

mak kata : kaf ba ra kaf alif ta nun...
bila ada tetamu datang rumah... ;p

Suliana said...

wani,

ala malu2 plak.. jom la beraya umah akak :-)

Suliana said...

kak maria,

ye betul! setuju..

Nur Hasyimah Mahasan said...

rombongan JPS nk datang leh??hehe

Suliana said...

syima,

takut plak sebut rombongan..hehe.. blh dtg je la :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails