Tuesday, September 27, 2011

Semakin hari semakin sayang..

Assalamualaikum..

Sape la tu yang disayang-sayang sangat tu.. hehe.. Of course la permata hati kami :-) budak kecik yang nak jadi abang dah tu... sape yang tak sayang anak kan.. Lebih-lebih lagi bila dia sorang je yang berkeliaran sekeliling kami.. Semakin hari, semakin banyak keletah dan ragam yang ditonjolkan. Orang kata, bila dah nak masuk 3 tahun, perangai degil dia tu makin menjadi-jadi.. Tapi kena pujuk dengan cara yang berhemah. kadang2 tu, memang menguji kesabaran ibu dan ayah...

 sangat manja dengan ibu.. di mana ada ibu, di situ ada aqil :-) dalam kereta, masih duduk dengan ibu.. nanti dah ada adik, ibu duduk belakang dengan anak-anak.. dah sume berebut nak duduk dengan ibu, mana boleh penuh2 kat depan kan. hehe...

 nak tido pun ajak ibu... satu peluang yang baik untuk ibu tido sekali :-)

 suka sibuk-sibuk dengan apa yang ibu buat.. stokin ibu pun dia sibuk nak pakai..

 notty boy.. tido dengan ibu.. sekarang bila dah tak nenen, ibu kena tepuk atau pegang peha dia.. ada hati juga nak tido peluk ibu, tapi ibu ni berat, sakit tangan aqil bila tertindih :-)

 suka 'berpura-pura'...

hehe.. comel je.. tido pun comel. tapi dah tak bau baby dah anak ibu ni bila bangun tido.. bau air liur basi okey. bucuk :-) kalau nak tido, mesti ada bantal peluk dan bantal baring tu.. bantal baring tu, tak boleh silap letak, gambar dia mesti tak terbalik.. nanti dia kata " harimau terbalik la ibu"

Hai la anak.. cepat nya dah nak besar.. makin banyak akalnya.. makin banyak lagu yang dia belajar dari nursery :-) ABC je tak kenal lagi. Alif Ba Ta pun tak kenal lagi.. tau nyanyi je.. Selawat nabi pun tahu nyanyi je.. Semalam saje test dia. Nanti dah ada adik, aqil tido dengan ayah tau. pandai dia kata tak boleh.. Aqil nak tido dengan ibu.. hehe.. Kena beli katil bujang lagi satu, baru la ada space ayahnya nak tido..

Ok, till now.. babay.. wassalam

p/s: ayah jangan sentap pulak ye...ayah nya pun semakin hari semakin ibu sayang jugak.. hehe..



5 comments:

faiez said...

aah kan...kalu ikut...mak akan lebih alert ngan perubahan ragam anak...ragam yg mengundang sebuah senyuman...

ejaMaria said...

tak pe Sue, nnt bila ada baby Aqil sure pandai duduk kat belakang sesorang... akak dulu masa dgn Laila pun mcm ni... ;p

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

comelnyer aqil gmbr pura2 tu..pandai blakon ek, cubit kang..

mamamuaz said...

heheh...kiut gmba last tu ;D

Suliana said...

tq semua... tak sempat nak balas satu2 komen, kebizian sikit.. :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails