Monday, September 26, 2011

Persiapan untuk adik part 1

Assalamualaikum..

Hi kawan2.. nak mula dari mana ye ni.. banyak nak update story tapi tak pela, slow2 kita cite ek. hehe.. Macam biasala, cerita weekend.. Hari sabtu, kemana kita? oh. tidak kemana2.. ada disekitar rumah saje.. Lepas settle hal rumah, pegi open house nursery aqil.. Lepas tu, balik kampung en suami sebab malam tu ada doa selamat dan baca yasin untuk anak2 buahnya yang bakal menduduki peperiksaan besar hujung tahun ni..

Sebelum tu, pada siang hari nya, aku sempat la mengemas2 drawer muhammad aqil.. Nak planning untuk beli barang2 keperluan adik aqil nanti.. Hmm.. banyak juga baju aqil ni setelah ditapis.. baju-baju ni semuanya yang berusia 0-3 bulan.. yang baju 6 bulan ke atas, belum ditapis lagi. tapi tak banyak pun sebab aqil masih pakai lagi baju2 kecik dia.. hehe.. kalau ada pun, memang tak elok pakai dah. ada yang butang dah tanggal. Kalau baju yang murah2 tu, getah seluar dah kembang, memang masuk tong sampah la jawabnya..

ini lah dia hasil tapisan..

lampin, memang tak beli dah kot. yang aqil punya dulu, 10 helai, ada yang belum pakai pun lagi.. baju2 pulak banyak yang blue colour.. tak pela, biru pun biru la kan. buat pakai di rumah. hehe.. barut adalah dalam 8 helai, boleh la tambah lagi 5 ke.. bukan pakai lama pun kan.. topi baby, banyak jugak. hehe.. ni sume hadiah dari kawan2 kasi dulu.. mitten and booties - masya Allah banyak betul, tapi dah tak berseri la, lebam skit. dulu aku gile beli stokin bumble bee.. tu yang banyak stokin dia tu.. comel comel.. Ni sume tapis2 dulu, belum basuh lagi.. nak basuh saing2 dengan baju baru. Tu pun ibu tak soping lagi ni.. bila nak gi beli ni ye.. bila dah habis raya, mula la terperap di opis, tak rasa nak membeli. hehe..

 oh seperti biasa pembantu cilik ibu, sentiasa ada di mana2.. ni abang ni!!!! hehe. mencuba topi baby dia..

tara.. gambar aqil masa baby.. masa dia baby, lama juga pakaikan dia topi, selagi dia muat..

 macam ni ok tak ibu? suka juih2 mulut dia tu..

peace.. jangan la marah ibu. hehe

bye. 

wassalam


2 comments:

faiez said...

wah...aqil dh nk jadi abang......tetibe rasa nk ngemas jugak...

misscha said...

haha....comey je aqil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails