Monday, September 5, 2011

ini baru betul beraya :-)




Assalamualaikum... 

Hallu!! Apa khabar kawan2.. korang dah stat keje ke? rasanya ramai lagi yang belum naik keje dan kalau naik keje pun, mesti tak de mood nak buat keje kan? huhu... biasa la awal2 minggu lepas cuti raya..

Raya kali ni memang raya sakan la.. happy sebab banyak dapat barang baru :-) banyak sangat ke.. huhu.. tak de la banyak naw tapi precious la kalau nak beli tu memang pusing2 banyak kali fikir.. First of all, kami dapat beli sebiji laptop.. ni memang first time pakai benda baru.. selama ni duk pakai laptop ayah yang kuning2 dah screennya.. pastu, lately tempat cucuk charger pun dah loose, tak leh sentuh sikit, mesti padam.. so, pejam mata beli la laptop baru.. yang lama pakai lagi untuk si kenit tu tengok youtube ke.. boleh la buat2 back up sikit kan kalau dah masing2 berebut laptop...

tara.. alhamdulillah.. kena jaga elok2 ni, bukan senang nak beli.. easy payment ye kawan2.. nak beli cash memang tak dapek yo... intel core i5, 14" LCD, 4GB DDR3 memory, 750 GB HDD.. untuk kegunaan seisi keluarga..

 ehem.. ni untuk sape plak ni.. tentula untuk diri ku.. kuikuikui.. yang aku bayar yang kecik2 je la, subang dan loket. rantai tangan pemberian ibunda.. mekaceh ma, i love you... beli di terengganu masa diorang balik kampung ari tu.. ni jela barang kemas yang ada dua tiga urat.. ada adalah, tak de tak kisah, tak gila barang kemas. as a basic wear boleh la..  kalau ikutkan, nak tolak yang lama, tapi biasala mak aku tak kasi jual yang lama, simpan buat kegunaan di kala sesak. kuikuikui.. emas kan sentiasa naik nilainya.. 

 yang ni bukan aku punya ye.. yang ni adik aku yang punya. handphone dia dah rosak, memang rezeki dia la kan anak bongsu,, sume pama support.. dulu aku pakai handphone botol air je... samsung galaxy S plus..

 ni pulak, lori aqil.. sempat dia paw ibu dia.. siap dia, ibu tolak duit raya aqil ye.. hehe..

 sementara menunggu diorang setting handphone, aku jalan2 dulu cari kasut (lagi...) dengan mama.. time ni kat kluang mall... kasut yang warna coklat aku beli dulutu, sangat sempit di depan ye.. tak kuasa nak pakai, nasib kasut murah.. boleh la beli dua tiga kasut murah yang lain...

 pening memikir nak tambah aksesori apa kat telefon baru..

 ibu dan aqil...

 periuk  kukus mama beli kat sen Q - murah je RM 66.. aku nak beli juga tapi bila difikirkan nak kukus apa plak ek, nanti la beli.. hehe..

tara.. kasut baru aku.. murah je.. dua pasang RM 71.80.. huhu.. best gile kasut ni, cartino sonea.. satu saiz 5 satu saiz 6 (untuk kaki yang kadang kembang dan kuncup ni)

Ha.. itu je la rezeki di bulan perayaan ni untuk kami sekeluarga... alhamdulillah.. raya sakan okey.. lepas raya, sila duduk diam2 nak cover untuk barang baby pulak. huhu... tata.. jumpa lagi k.. wassalam...

 

8 comments:

fiza arshad said...

waaa..ni br betul2 raye hehehehe :)

ejaMaria said...

waaa... sakan... laptop beli rege brapa?... bulan2 bayar berapa ye... akak nak riki gak... tengah buat kira-kira... ngeee ;p

misscha said...

uit2 habis duit bonus ekkkkk

InaAchik said...

dah add awk tp tunggu awk approve... :)

Suliana said...

fiza,
hehe... tahn ni je sakannya..

kak maria,
oo nak beli laptop gak eh.. hehe.. nanti kita sembang2 la brpa regenya :-p

misscha,
duit bonus tak cukup nak cover sume ni. hehe

ina,
haah la, lupa nk tgk emel gmail. nnti kita approvedkan ye. tq for inviting me :-)

NaDia CoMaNeCi said...

berkenan periuk kukus tu..yg ada ni tupperware brand kecik sgt..nak carila kt senQ..hehe

Erin Rashid said...

wah..rejeki..rejeki..
mmg beraya sakan ko sueee!!

Suliana said...

nazat,

aku pun kenan gak tapi memandangkan klu beli jadi tukun, nanti la aku beli :-)

erin,
rezeki syawal :-) hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails