Friday, September 30, 2011

hadiah dari hati

Assalamualaikum..

Tadi (lunch hari Jumaat) kami meraikan salah seorang warga kerja yang akan berpindah, di suatu tempat tu :-) Selepas tu, aku merayap sorang2 dalam sogo konon nak cari baju baby.. Survey punya survey, macam makin mahal pulak baju new born ni. Dia dah jual asing2 like suar satu, baju satu. Dulu time aqil, aku tak ingat la pulak camana aku beli.. main beli je kot tanpa membelek harga :-) Contohnya macam baju Anakku, Pureen etc tadi, rata2 harganya RM 10 ke atas, baju saje ye.. Tu yang kualiti elok sikit la.. Kalau yang ala2 kain nipis tu, dapat la RM 10 ke bawah..

Hati ni memang dah aim baju baby girl je la kan.. hehe.. Cantik2 baju baby sekarang.. ada polkadot, gambar katun2.. kalau ikutkan time aqil dulu, aku beli baju plain je... kalau tak plain, baju lubang2. Ni dah ada experience sikit, boleh la beli baju corak2.. tapi, kalau beli baju girl, kalau keluar tu boy, camana pulak ye. hehe.. Keputusannya camana? beli ke tidak?? hmmm.. tak beli.. tunggu gaji bulan depan la pulak :-p bulan ni dah beli set bersalin.. kekeke...

Apa yang aku beli adalah.. jeng jeng jeng.... ini...

baju mengandung.. 2 kaler.. boleh la. setiap anak kena ada koleksi baju mengandung kan. Masa Aqil dulu, ada la sikit baju nya, tak banyak.. so, tambah2 la sikit kan.. baju pun tak de banyak sangat nak pakai.. terhad.. tu yang sumbat baju kurung tu, selagi boleh muat :-)

yang ni pulak bukan spender aku. :-) ni hadiah untuk aqil.. kekeke.. bukan hadiah apa pun. Dia kan tengah belajar potty train, so, tak yah la pakai seluar panjang yang menyusahkan dia time urgent tu.. Selalunya lepas kencing, dia akan bogel sampailah dia rasa nak kencing lagi. hehe... 5 helai RM 15.90 - ada gambar ultramen :-)

bukan spender je, ibu belikan aqil boxer sekali :-) mula2 tu konfius gak, ni untuk girl ke boy. sekali tu, salesgirl tu kata dua2 boleh.. so, aku amik la.. 3 helai RM 9.90.. jadi la kan.. Harap2 aqil lepas ni akan lebih alert lagi bila time dia nak kencing. Macam semalam, dia duk ralit tengok cite, sampai sejam pun tak kencing lagi. duk tahan kencing padahal dah banyak kali aku tanya.. sedap2 je terkencing kat tepi meja.. apa lagi, siapla ibu ayah pun naik marah.. hehe..

Okey, tu je nak share. selamat berhujung minggu kawan2..selamat datang OKTOBER..

babai.. wassalam.




1 comment:

faiez said...

mcmane agaknye eh kalu opis faiz sebelah Sogo.....penatlah tahan nafsu...hahahahahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails