Friday, September 23, 2011

friday's story..

Assalamualaikum...

Hai semua.. mesti dah tak de orang nak layan blog kan di hujung minggu.. sume busy di atas jalan raya kah menuju ke open houses? hehe.. Tadi setengah hari di opis tak de line internet. tak dapat tengok emel dan juga surfing internet.. tak dapat la juga baca blog korang2.. hehe.. balik umah ni baru leh tengok tenet...

Pagi tadi pegi cek perut dan minum air gula.. orang sangat ramai. datang pukul 7.45 pagi pun dah dapat no. 26.. huhu.. perkembangan aku alhamdulillah, sihat saje dan semua ok. berat pun dah cecah 50kg.. erk, macam over je.. sebab masa aku beranakkan aqil dulu, last berat aku adalah 54 kg.. harap2 lepas ni berat tak naik banyak sangat.. ramai orang minum air gula hari ni memandangkan jumaat lepas adalah hari malaysia.. aku sampai tersengguk2 menunggu giliran untuk cek perut.. minum air gula tadi sangat dasyat.. sungguh pekat air gula nya.. tak tahan nak habis kan. sampai kan aku nak termuntah.. siap kuar bunyi angin nak muntah, nurse sume dah jeling je takut aku muntah.. haha..

Amik darah tadi pun menyakitkan.. selalu okey je, ada nurse yang pandai amik darah, memang tak rasa sakit sangat kan.. result MGTT akan diberitahu dalam jangka masa 3 hari kalau ada apa2.. kalau result ok, tak de la dia call.. harap2 aku tak terima panggilan dari KKIA itu.. 

Habis urusan di klinik hampir pukul 11 pagi.. balik2 je tengok en. suami dah tunggu depan rumah nak hantar aku gi keje pulak.. Hari ni ada jamuan raya di opis.. dari klinik lagi dah tak sabar nak menikmati makanan yang banyak2 tu.. risau tak sempat makan sampaikan msg kawan opis suruh simpankan sikit. haha.. tamak.

Semalam kan aku pegi jamuan raya juga kan.. dan semalam juga la perut aku sebu sangat. tak tahu nak cakap camana.. may be makan banyak dan baby juga dah makin besar menolak usus perut aku ke atas. hehe.. pandai2 je buat andaian.. tapi, tu la yang terjadi dalam 2 hari ni.. perut rasa tak selesa..

Okey.. tu je la nak story.. ada lagi story tapi cerita ni pun dah panjang sangat.. oo lupa nak tayang.. kek coklat ni aku buat!! rasanya sedap - sape lagi nak puji kalau bukan diri sendiri. hehe!!! aku suka topping dia tapi kek ni tak tahu la nak kata camana. adakah terlalu gebu atau terlalu kering sebab bila di potong dia macam berterabur.. huhu.. biar buruk asal sedap dimakan.. Resepi diambil dari blog kak ummi.. aku suka tukar2 resepi kek coklat ni, nak test yang mana paling menjadi dan sedap rasanya.. 


Okey, nanti aku update lagi ye.. budak kecik ni pantang ibu dia pegang laptop, sibuk nak tengok upin ipin.. k, bye.. wassalam.. selamat hujung minggu..



Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

5 comments:

Cik Eka said...

nyum2 dapnyer..

akak nak tanya macam ne buat dia nyer ganache tu kak??

Qaseh said...

wowwww...sedappnyeee

wahida said...

semoga semuanya dipermudahkan yer...

salam kenal..terus follow sini...

Suliana said...

cik eka,

nanti akak tepek resepi ye :-)

qaseh,
klu tanya tuan yg buatnya, agak sedap jugak le. hehe..

wahida,
tq wahida..

Erin Rashid said...

wah dah tempek gambar kek. deco ko mcm sopan je.. gaya tak tamak. deco aku mcm tamak dgn colorful rice tu. kih kih kih

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails