Thursday, September 8, 2011

bunga pertama

Assalamualaikum..

Hai.. me dah masuk keje dah.. pagi2 terus buat keje, memang tak de bergerak ke mana2 pun. hehe.. Insya-Allah hari ni kami berpuasa.. aku puasa ganti, tak leh cancel2 kan kalau puasa ganti ni.. sehari ganti, pas tu kalau terdaya lagi, boleh la diteruskan dengan puasa sunat syawal.. Pagi tadi bangun sahur jugak. amik feel ketika mood ramadhan masih ada lagi :-) selagi tak start puasa, selagi tu la asyik bertangguh je, macam tahun lepas, tak dapat buat puasa sunat..

Apa nak cite ek.. nak tempek gambar raya, kabel tertinggal pulak.. gambar raya tahun ni, macam biasa, tak best, sebab nya budak kecik tu dah susah nak amik gambar.. bila balik kluang pulak, aktiviti posing2 ni macam tak de jek.. hehe.. tunggu raya haji la plak kalau nak posing cun2..

eh, lupa nak cite ada bunga dalam rumah kami.. hehe.. bunga pertama dalam rumah kami okey.. selama ni, duk togel je rumah tak de bunga.. macam kosong je kan, tak de seri.. Masa balik kluang hari tu, saje ajak mama pegi beli bunga kat ayer hitam. kedai pilihan adalah PISB, bangunan baru selepas tol tu. orang kata kedainya mahal sikit tapi bunga dia lawa2 la kan. kitorang terjah je situ, tak kuasa nak round kedai lain lagi.. alang2 dah masuk, kena la beli kan. cantik2nya bunga cuma aku tak reti nak match2 kan bunga ni..

So, mama la tukang pilihkan bunga. untuk rumah kat kluang, dapat la bunga sepokok lagi... untuk rumah kami, dapat dua pasu bunga. hehe..

 bunga ni mama punya... sweet je..

 bunga ni untuk meja makan rumah kami... boleh la, penaik seri..

 eceh.. aqil pun pandai posing kat bunga ibu ye :-)

 saje je suruh dia posing kat sini, kat kedai ni..

 cantik2 bunga kat sini.. bunga siap gubah dapat 20%  kalau member ..

 budak boring tunggu ibu beli bunga..

bapaknya pun boring juga.. hehe.. tengok bunga orkid tu, cantik.. tapi mahal juga sebatang tu..

so, semalam, bunga2 ini telah selamat ditempatkan di posisi masing2... siap2 ibu kemas meja letak alas meja bagai.. sape makan tumpah air, siap la dia kena sound ngan ibu. jadi, makannya atas lantai, boleh?? hehe... okeyla, tu je nak cite.. babai.. wassalam :-)

 

10 comments:

faiez said...

rumah I jugaks xde bunga..teringin TAPI risau sbb 'bunga kecik' tu sgt aktif skrg

fiza arshad said...

comey bunge2 tu, geram jer tgk..skrg umah x leh hias byk sgt umah, faris tgh membuas hehehe..ade satu bunga jer penghias kt meja mkn :)

Amiizaa2001 said...

canteknyaaaa bunga sue :)......rumah akak pon tak ada bunga.....

lily lotus said...

bestnya boleh letak bunga kat rumah. kalau lily habis daa anak anak kerjakan, hehe

ejaMaria said...

atas meja makan akak tak letak bunga la Sue... memanjang letak makanan... hihihihii

Suliana said...

faiez,
aqil pun sama suka petik bunga, tapi kali ni umah sendiri dia tak kacau lagi :-)

fiza,
hehe.. biasala budak2.. bila lagi ibu nya nak menghias rumah kan..

kak mieja,
anak2 akak dah besar, leh la letak sepasu :-)

kak maria,
hehe... tu yg susah tu, time makan kena alih la pasu bunga :-)

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

eleh,eleh..comelnyerr aqil posing kat kedai bunga tu.. dulu umah lnda ada bunga..tp lelama kelopak bunga tu kian suruh..siap ada contengan marker pen lg kat kelopak tulis nama ilham.. tihah la tu tulis, letak nama adik dia..

Erin Rashid said...

sue, aku pernah jadi member kedai tu
tp sekali pergi tu je of course skrg dh expired ;p
ppssst.. zaki nampak susut eh?

Suliana said...

lily,

hehe.. sama la dgn aqil habis bunga tok ma dia dikerjakan.. ni baru sati hari bunga ni kat umah, may be dia tak perasan lagi. hehe

linda,
agaknya cam tu la kot nasi bunga ni, su bajet 2 tahun lagi baru tukar :-p

rihana said...

haha garangnye ibu ni... heee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails