Friday, September 9, 2011

26 weeks dan posing2 raya :-)

Assalamualaikum..

Hai.. hari ni me puasa lagi :-) update sikit tentang my pregnancy dah nak masuk minggu ke 26 ye.. tadi, dah pegi hospital untuk detailed scan. setakat ni, baby alhamdulillah, gerak okey sume.. sekarang ni sangat aktif menendang. tadi tak dapat nak tengok jantina nya secara jelas sebab dia dalam keadaan sujud.. mengepit.. so kita pegang dia sebagai girl lagi :-) Puan yang scan tadi tanya "suami tinggi ye?" aku cakap "tinggi juga la".. baby awak ni panjang skit.. hehe.. aqil masa kuar dulu pun macam panjang juga.. tak pela, biar tinggi ikut ayahnya, ibu comel2 je :-p

Doktor pun dah cek2, cakap2 tadi dia kata semua okey, so next check up masih di KK Cheras Baru.. masuk minggu ke 36, boleh datang hospital untuk check up seterusnya, kalau ada problem la.. harap2, minum air gula nanti, tak de masalah.. doktor cakap, kalau control makan minum, kencing manis tu boleh tak de untuk pregnancy kali ni.. hope so.. tapi aku lupa tanya susu boleh minum ke tak.. aduyai.. pelupa betul makcik ni, padahal dah elok2 dah siap list soalan :-p

Okey2.. cite lain pulak.. ni cerita bergambar la kan.. tak tunjuk lagi gambar raya banyak2 dalam blog kesayangan ni.. sementara ada masa tak gi mana2 tengahari ni, aku duk la mengedit picture raya ni...

 aqil dan ibu, sementara menunggu orang balik sembahyang raya..

 cover perut skit :-p mana ada perut dah, katanya dah susut masa puasa :-)

 macam nak patah ke kerusi tengok gambar ni? hehe..

nak tunjuk budak suka buat muka masa amik gambar.. bola merah memang tidak ketinggalan ye.. takut sangat orang amik bola dia...

 buat mulut lagi.. ni pic raya kedua.. pink pulak.. stress ayah aqil layan ibu bergambar :-)

aqil dah pandai posing tau.. ikut mood dia, kalau okey, cam ni la gayanya.. kalau tak okey, tengokla mimik mukanya dalam gambar.. siap pakai jam pinjam kakak sepupu dia, pastu tangan keras jadi ultramen.. hehe

pic ni pulak kat kluang.. sebelum ke birthday party anak kawan ibu, mama qies tu la.. daun pokok pun boleh jadi objek posing.. hehe..

Okeyla, kang kalau ada time lagi, kita corat coret lagi ye... selamat berhujung minggu kawan2. selamat pergi open house.. esok kami raya dua hari :-) pastu, kalau rajin, sambung lagi puasa hari isnin.. 

 

6 comments:

mamamuaz said...

heheh..pandainye aqil buat muka ;D

Eyriqazz said...

wah,sweetnya gambar aqil bergaya....

misscha said...

gamba kat tangga (tangga ekh??) machoooooo

Suliana said...

mama muaz,
hehe.. tiru sape pun tak tahu ler..

eyriqazz,
tq :-)

misscha,
yela, tangga la.. tq :-)

mekchu said...

dah 26 mnggu? tak lama je lagi aqil nak dapat adik tu.. makin pandai pulak posing (tp ikut mood) hehehe..

Suliana said...

mekchu,

haah, 26 mgu.. tq sudi singgah :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails