Sunday, August 14, 2011

weekend dan barang baru lagi

Assalamulaikum...

Tengahari semalam, kami ke Carefour Ampang.. Cari barang dapur yang dah susut. Biasala, bulan puasa ni laju je barang2 dapur habis kan.. Yelah, 2 kali  masak kan, waktu buka dan waktu sahur.. Tu belum gas habis lagi.. Masih ingat lagi tahun lepas, sebelum berbuka, tengah masak sambal ikan bilis, tiba2 gas habis.. Tahun ni pulak, gas yang beli masa bulan puasa tahun lepas, habis ketika tengah buat kek butter dulu.. hehe.. Eh, cite pasal gas pulak..

Ni nak cite, orang berduyun2 soping barang dapur weekend.. kat barang basah tu, berduyun orang nak timbang ayam ikan.. termasuk la aku juga. kadang, harga kat pasaraya lebih reasonable compare dengan harga di pasar. So, semalam, aku beli ikan dan ayam je sikit.. lain2, macam minyak, gula, pati oren etc2.. termasuklah tangga.. ni aset terbaru rumah kami. kekeke.. kalau tidak kerana plumber nak betul water tank, tak de la beli tangga tu.. dah lama dah nak beli, tapi tertangguh je kan sebab tak de keperluan.. 

Ayah dapat tangga, ibu dapat apa?? ibu dapat suar dan skirt labuh, RM 25 sehelai, nak pakai time pregnant ni.. hehe.. senang pakai suar yang ala2 kain getah tu kan, aku ada sehelai je, tapi dah potong kakinya - ibu kan renek sikit, nak bawa gi opis macam tak cantik pulak.. Suar ni kalau tak pregnant pun boleh pakai lagi.. tak yah dah beli suar yang branded kat soping complex tu - mahal..


 tengah q nak bayar...

 aqil pun dapat juga barang aqil.. awak memang sentiasa dapat ye..

 ter'lalu pulak kat tempat mainan ni.. apa lagi, aqil excited la nak main...

 suka sangat main bola.. budak2 tak ramai, syok aqil main sorang2..

gelungsur time!!
eh, ada tetamu la.. ni kawan aqil, faiz zakuan.. anak kawan ibu juga.. datang hantar kacang tumbuk.. seronok aqil ada kawan.. tapi kejap je faiz nak balik dah.. 

Okey la... time to landing... jap lagi, plumber tu nak datang awal2 pagi.. kul 8.30 janjinya... sempat la ibu amik nap kejap.. hehe.. bye.. wassalam...

3 comments:

misscha said...

owhhh kacang tumbuk yg aritu akak ckp ekh? sedap x?

Suliana said...

misscha,
hehe.. tak rasa lagi, aqil sorang je yg rasa.. smlm buka lupa nak rasa. sedap kot.

rihana said...

hehe commey gambar aqil pegang bola tu. kawan dia tu anak ina ye? rupa ina =) hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails