Tuesday, August 23, 2011

siakap sweet sour dan nasi minyak

Assalamualaikum..

Petang ni nak masak apa ye.. Semalam masak nasi berlaukkan ikan siakap sweet sour lagi.. tapi kureng sikit rasanya sebab kurang pedas dan kurang masin.. tapi masih boleh dimakan la kan. hehe... biasala orang puasa :-p

kali ni ada gambar sebab awal skit masak nya, boleh la duk mengadap makanan :-p

Ada satu hari tu, weekend lepas kot, kami berbuka dengan ayam KFC.. hmm... alhamdulillah tapi tak lalu la buka ayam kfc.. huhu... muak.. beli snack plate dan dinner plate, pastu tinggal seketul ayam balance.. Upss lupa plak nak tunjuk nasi minyak.. haa.. first try tau buat nasi minyak ni.. hehe.. alhamdulillah jadi. nasi okey, ayam okey, acar pun okey.. korang boleh jenguk ke blog faiez untuk resepi ye.. :-)

 ayam masak merah.. ni kalau tak jadi, memang spoil la nasi minyak kan :-p

 acar timun...

nasi minyak. sori gambar gelap sikit.. pakai beras biasa je..

Tu je nak share petang2 ni..  kasi idea skit kat korang nak masak apa :-) aku je tak de idea lagi nak masak apa.. babai.. selamat berbuka kawan2..

 

1 comment:

NaDia CoMaNeCi said...

rajinnya ko masak sue..nasi minyak siap ayam masak merah n acar..
aq bulan puasa ni malas bebenor..hehe :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails