Tuesday, August 9, 2011

semangat weih..

Assalamualaikum...

Selamat pagi!!!!! riang gembira pagi ni ke? hehe.. alhamdulillah, semalam kerajaan umum nak kasi bonus setengah gaji.. alhamdulillah, boleh la daripada tak de kan.. terima kasih PM :-)  so, apa plan korang2 yang dapat bonus ni? me? hehehe.. otak ni ligat pusing2 cari point nak beli itu ini.. kekeke.. tiba2, zip handbeg yang dibeli 3 tahun lepas dah tercabut :-( tiba2, kasut pregnant scholl yang dibeli masa mengandungkan aqil dah rasa nipis span dia :-( semua la tiba2.. hahaha.. tak de la, tu semua KEHENDAK... zip tercabut pun masih boleh pakai, cuma tak ceria je la beg kulit dah hilang seri kulitnya kan, 3 tahun maa....... kalau korang nak tahu, aku ni makin banyak dapat duit, makin ketat nak kuarkan duit dari bank. hehe.. tapi, tak elok cam tu kan.. kita kongsi la sama2, boleh la kasi mak ayah duit raya sikit, belikan baju raya ke, kasi anak2 buah ke kan.... jangan kedekut2, bukan semua yang kita dapat tu milik kita.. lagi berkat jika dizakatkan atau disedekahkan sedikit :-) haa.. first paragraph pun dah panjang berjela cite pasal bonus..

So, dengan semangat yang ada pagi ni, aku telah naik tren pagi ni.. eh, ada kena mengena ke dengan bonus? hehe.. tak de la.. semalam kan aku drive sendiri, hasben aku cuti. aku parking la kat kawasan semak2 yang kena RM 5 sehari tu.. bila time balik, angin aku tengok keta aku penuh taik burung!!! tahu la aku tak bayar parking lagi, tak yah la berak atas keta aku. mana tak nya, aku sampai subuh2 lagi, tokey parking tu pun tak nampak bayang. waktu balik, aku intai2 juga, tak de juga.. bengang je aku tengok taik burung dengan buah2 ceri pecah menyelaputi satu kereta..

Pastu, nak kuar dari area jalan dang wangi tu je dah makan setengah jam kat situ. dapat naik AKLEH, kena q panjang.. keta manual, asyik main gear je, sakit lutut aku.. Last2, sampai umah pukul 6 plus dah pegi beli karipap.. Oleh kerana tak nak pahala puasa berkurangan duk menyumpah je kan, better la aku naik tren.. tak kisah la jalan jauh sikit.. Kuar rumah macam biasa, park keta kat stesen tren, bayar parking RM 3, terus naik tren.. sampai pun lebih kurang juga waktu nya, dan aku juga yang buka pintu.. hehe.. balik ni, tak tahu la camana keadaannya pulak.. tak kisah la, janji kaki aku tak sakit, aku tak stress dan pahala puasa ku tak kurus :-)

Okeyla kawan2.. selamat bekerja dengan riang gembira ye :-))))))




 

8 comments:

fiza arshad said...

hehehhee mmg riang gumbira..beli la henbeg baru kak sue, tak pun suh en zaki belikan..tahan smpai 3 thn tu, bgs bgs, fiza ni suke beli henbeg hehehe...tula duk pk pk gk nk beli ape..tgh pk nk hias umah pn ade :)

NaDia CoMaNeCi said...

alhamdulillah...dapat gak dari takde kan..

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

lega tul dpt bonus..leh la tukar kasut baru..:)

littlehumblelynn said...

happy sgt sue yek boleh bonus.

punyalah x tau apa2..pg ni baru hubby bgtau!!

tukarler handbeg sue kalo dah 3 tahun..ingat kena reward jugak dr sendiri tuh..penat2 keja pg-ptg..hehehe

ejaMaria said...

hihihi... sesekali drive - menyumpah ek... ;p
sabor... itu baru betul KL... klu tak jem... tak lenguh kaki drive... itu bukan KL... ;p

LidaRahim said...

tetiba akak pon ada list baru utk abeskan duit.. lalallalala Alhamdulillah

Suliana said...

fiza,

akak payah skit nak beli henbeg..setia pada yg satu :-)

nazat,
alhamdulillah :-)

linda,
kasut jek? hehe

kak lyn,
hehe.. alhmdlh.. nanti la tgk2 klu ada yg kenan, su pyh skit beli hbeg ni.. hehe

kak maria,
haah, sesekali tu yg tensen tu.. kekeke.. kena byk sabor, tapi naik tren lagi best :-)

kak ida,
hehe.. list ajaib dah muncul, bonus nya masih blm dapat lagi. hehe

misscha said...

kalau nk kongsi dgn i.....tgn i terbuka luassssssssssss....gheeeee :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails