Friday, August 12, 2011

raya di mana?

Assalamualaikum..

Dapat juga aku tengok laptop pagi ni.. tiba2 ada pulak ultramen kat tv.. Aqil tak kacau ibu la kalau cam tu.. hehe.. Dah hari Jumaat kan hari ni.. kalau tak cuti, aku pun mesti nak merayap ke jalan TAR tu. huhu.. nak tengok2 apa yang patut.. konon masa awal2 puasa dulu cakap tak mo pegi dah, tak larat.. tapi, tak feel la kan tak gi jengah nak beli tudung barang sehelai :-) even tudung dah ada beli, tapi tak match pulak dengan baju raya aku.. tu yang kena cari lagi... *alasan*

Eh, korang dah apply cuti raya? aku dah apply semalam... Macam bercuti panjang pulak kali ni.. Amik Isnin -Jumaat - Rabu.. Al- maklumlah, nak kena beraya di dua negeri.. Tiap2 tahun beraya di Lenggeng dulu then baru balik Johor raya ketiga.. Tak pe2, i rela okey, asalkan dapat duk lama2 kat Kluang tu.. Lagi pun, kat Kluang, raya lama sikit. Kalau kat Lenggeng meriahnya pada raya pertama dan raya kedua je.. Tahun ni, parents aku balik Terengganu.. Huhu... nak ikut!!!!! tapi tak mo la, nanti terkocoh2 nak balik Lenggeng.. Kat Terengganu pun meriah juga, ramai adik beradik mak aku.. kalau kuar pagi, petang baru balik umah... Duit raya pun masyuk :-p tu zaman aku kecik2 la, memang kejar diorang punya.. hehe.. sekarang ni, kalau nak balik Ganu, kena siap2 la angpau lebih.. ramai pulak anak2 sepupu yang kecik2... hihi..

Okey la.. duit raya pun tak tukar lagi.. tunggu duit raya PM kasi masuk dulu, baru leh bajet2 berapa kan. hehe.. Okelay, budak ni dah stat kacau la.. upss.. progress jahit manik dah makin rancak, even budak kecik ni sibuk nak tolong.. babai.. wassalam :-)
 

7 comments:

faiez said...

tolong jahitkan manik untuk saya?????hikhikhik....wah I ikut isstem giliran..tahun ni giliran hubby :-(

LidaRahim said...

hahaha betul tu.. nak2 pulak PM bagi duit banja lagi ler perasaan nak pegi memenuhkan jln tar tu membuak2

Nur Hasyimah Mahasan said...

rayer maner???..maner2 pun takpe..yg past kat kelantan la..hehe..n yang past 1st rayer mest umahku kan...

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

taun nih turn johor..linda tak dapat nak raya dua2 belah pihak sbb jauh sgt kedah johor..:(...so, kalau johor tu, mmg akan totally johor la..cuma raya haji jek turn sebaliknya...

alarr, sue, next week dah bonus, kita kasik gegarr jln TAR u next week jek..hehehe

Ayu said...

wah..cuti panjang jugak..puas la beraya..hehe

littlehumblelynn said...

tahun ni tahun beraya dgn mak sendiri..tahun depan baru rumah mertua...heavenn!!!

Suliana said...

faiz,
hehe.. amatur je, tak berani amik baju orang, tak kemas sgt jahit..

kak lida,
sama sama sama.. tapi tengok2 je la.. :-)

syima,
bestnya.. tak pela, i rela u :-)

linda,
yela, dah utara selatan, bajet kena jaga jugak tu.. huhu...

ayu,
insya-Allah bercuti panjang :-)

kak lyn,
bestnya!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails