Tuesday, August 16, 2011

on 22 week :-)

Assalamualaikum...

Selamat pagi semua!! Setakat ini , 16 ramadhan, proses bersahur dan berbuka puasa ALHAMDULILLAH berjalan lancar.. setakat harin i tak de lagi tinggal sahur.. kalau terlajak alarm pun, masih sempat nak makan nasi :-)

Semalam kan aku gi check up kan.. progress baby alhamdulillah, nurse pun dah usik2 perut aku - selama ni tak usik pun sebab perut kecik lagi. siap semalam kena jumpa doctor, pas tu bila doctor tahu aku kena chicken pox ari tu, dia terus kasi reference letter suruh buat detail scan kat hospital Ampang.. So, semalam dah amik appointment kat hospital ampang, kena datang pada 9/9/2011 dan cek perut yang seterusnya di Klinik pada 23 hb plus MGTT lagi sekali.. risau plak aku MGTT lepas raya, kena control makan ni, minum air tawar je, no carbonate drink and air manis2, nasi juga jangan over.. huhu.. ni peringatan untuk diri aku sendiri la..

Pastu, semalam bawa aqil juga timbang dia. Alhamdulillah, berat badan dia dah naik 11.6kg.. kira tak jatuh line kuning la.. boleh pulak memerut kat klinik tu.. next appointment lagi 6 bulan, bulan 2 tahun depan.. semalam juga, kali kedua makan ubat cacing.. sedap agaknya ubat cacing tu, aqil suka.. tak sempat nak pegi klinik gigi semalam, sebab kena gi hospital.. esok la kot bawa aqil gi opis, bawa dia ke tanglin sekali..

Okey la.. kena masuk meeting pagi ni.. last but not least, tuan tanah nak interframe kejap.. hehe... sekali sekala weih.. jangan mare.. pakai tudung raya yang tak match ngan baju raya, so bawa gi keje ler jawabnya.. hehe..

bye.. wassalam :-)

5 comments:

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

su baka memang kurus kot tu anak pun still maintain kurus...tapi tak per kot ..janji die mau makan...

littlehumblelynn said...

sue

scan detail?hopefully sumer ok ..

Suliana said...

mama mya,

ye, mak saya kata saya masa kecil mmg badan keding je, same goes to aqil :-)

kak lyn,
Insya-Allah. hope semuanya ok :-)

misscha said...

sempat lg makcik ni bergambor sebelum masuk mtg yer...

faiez said...

mama cun....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails