Thursday, August 18, 2011

kuih raya dah dapat

Assalamualaikum..

Hai korang.. kuih raya i dah dapat.. hehe.. ni kalau aqil tengok ni mahu menangis suruh buka nak makan.. huhu.. Kuih raya yang aku beli ngan kawan dah dapat awal. sebab nya pas kat adik aku bawa balik Johor :-) dia dah stat cuti 20hb ni..

3 jenis biskut je.. tat nenas, almond london dan biskut chip nuts

Serius kali ni aku beli 3 jenis je kuih.. huhu.. tak macam tahun lepas, banyak juga kuih nak dibahagi2 pada family dan juga untuk rumah sendiri.. Kuih buat sendiri pun tak buat.. Bila dah bahagi2, kuih kat umah tinggal 2 jenis jek.. hehe.. okla tu kan.. malas la nak banyak2 kuih ni, kang bukan ada orang nak makan pun..  Lagi kuih yang aku beli adalah kacang tumbuk, dari kawan aku.. Pastu mr hubby pun ada jugak beli biskut ala2 short bread katanya.. Aku dah pesan awal2, tak yah beli kuih raya banyak2.. bazir je kalau tak makan..

Tengok la kalau ada kerajinan, nak tambah2 sikit la biskut raya ni contohnya macam biskut yang senang2.. cornflakes madu ke... hehe.. oo ada lagi, popia kecik belajar dari syima :-) serunding ikan dah beli, kulit popia je belum lagi.. hehe.. tunggu weekend la kalau ada mood.. Sekarang ni aku sakit tekak plus hidung dah ashummm memanjang. nak makan ubat selsema macam takut2.. bertahan je la sampai baik sendiri.. tapi memang tak tahan.. nak baring je keje nya..

Semalam kan kisah aqil di ofis dia tak mo tido kan. sekali tu, time balik dalam kereta mata dia kejap2 nak tutup dah.. tapi yang kelakarnya, kitorang tak kasi dia tido sebab dah nak sampai pasar ramadhan.. kang tido, jenuh pulak nak berdokong. tapi semalam memang berdokong pun memandangkan dia pun dah macam tak larat jalan.. main je kejenya.. pastu, sampai umah baru paksa dia tido kejap dan bangun balik before buka.. lapar agaknya, beria dia makan semalam.. padahal ibu dah bawa bekal nasi dah semalam.. so hari ni, dah pegi sekolah balik dah.. :-)

Okay, nak sambung wat keje :-) bye. wassalam :-)

8 comments:

Taste Of Tapah said...

sedapnya la kuih raya.... time bulan puasa nih laku kalau makan, masa raya kang banyak benda lain,lupa kat kuih raya... baik habiskan sekarang.. haha

faiez said...

faiz lom ade sebalang kuih pun lagik....:-)

ejaMaria said...

akak mmg buat biskut... nnt ramaiiii yg nak makan... mana tahan beli... ;p

Suliana said...

zeti,

bagus gak idea ko tu. hehe.. tapi kang klu ada org dtg, nak kasi mkn apa? hehe..

faiez,
tak pe, kuih tunjuk last minit byk :-p

kak maria,
tahun ni kemalasan melanda.. hehe.. klu rajin kang ada yg bertmbh kuih raya tu .. hehe

littlehumblelynn said...

sue

esok baru nak pusing pkns bangi cari kuih raya nak htr rumah mertua - rumah mak..huhuhu

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kita beli 2 jenis..tapi 4 balang..hehe..bes2.

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

wahhh kureng tu sue tambah lagiiiiii ehehehe

Syahada Ahmad said...

sama la sue, sha pun x beli banyak, baru je order 2 hari lepas, hehehe... mmg regular customer every year, mmg slalu amik ngan dia. Harga pun makin lama makin naik.
Bila tengok yang jual kat mydin tu lagi murah, tp rasa tu x tahu la kan, ntah2 lagi sdap.

setiap tahun beli kueh raya, tp x pernah abis, last2 buang macam tu. Membazir aje kejenye.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails