Wednesday, August 17, 2011

klinik gigi kanak kanak

Assalamualaikum...

Salam nuzul Quran kawan2... Cuti ke korang? hari ni aku bawa budak kecik ni datang ofis.. sebelum tu, pagi tadi dah settle bawa dia ke klinik gigi tanglin.. Sampai2 pukul 7.30 pagi, dapat no. 2.. Alhamdulillah, gigi dia tak kena cabut.. aku dah risau dah kot2 kena buat apa2 ke kan kat gigi dia.. Doktor just cek gigi dia tengok berapa batang gigi dan semua gigi depan atas dah rosak, gusi ada bengkak.. Doktor kasi ubat antibiotik dan ubat demam (jika perlu). Doktor kata, kalau gigi tu boleh diselamatkan, kita selamatkan, tak yah cabut sebab dia kecik lagi. Sekarang, stage gigi aqil warna coklat. Maknanya gigi dia masih aktif rosak. Gigi aqil ni may be jenis reput.. Kalau stage gigi dia dah kaler hitam, maknanya gigi dia dah berenti dari rosak.. kira ok la kan, tunggu gigi kekal pulak... 

Nasihat doktor, jangan kasi makan gula2, aiskrim dan sume benda manis2 tu.. tapi tadi dua bar coklat kit kat dah habis. huhu.. Buat pemeriksaan gigi 6 bulan sekali.. baik doktor.. hehe.. tadi, aku pun kena baring sama atas kusi gigi tu. letak aqil atas badan aku. meraung2 la dia.. Hmm.. kejap je urusannya.. kena datang sebelum klinik buka :-) lega..

Kul 8.20 pagi dah masuk opis dah.. hehe.. Now budak kecik ni duk mengacau ibu buat keje. nasib keje ala2 slow motion kan, tak de yang urgent sangat.. 

pagi2 dah makan nasi, nampak coklat nak makan coklat pulak...

tanpa disedari, main cop ibu.. takut ibu marah dia cakap la "ibu cantik..." ibu toleh je, ha!!! biru dah tangan dia.. huhu 

9 comments:

faiez said...

best gak kan sekali sekala bwk anak dtg opis....

missbby said...

pandai aqil amik hati kan..

LidaRahim said...

hehe nanti aqil dtg opis ayah lak ek.. cik ida nak tium dia.. aummmm

ejaMaria said...

bagi coklat bole tapi lepas tu kena la gosok gigi... ;p

anak akak Luqman mmg dah wajibkan gosok gigi sblum tido, minum susu dulu pastu baru gosok gigi... dia pun dah ok dgn disiplin tu... so far ok kot...

kalau ganti gigi kekal cepat sangat takut nnt gigi kekal pun rosak... budak kan dia bukan tahu sangat jaga gigi...

littlehumblelynn said...

baru sabtu lepas bawak kak ain dtg opis..kuar masuk pintu.,.gedegung gedegang jadiknya...

sumer staff terkejut dibuatnya...

tobat xmo bwk g opis daa....

Kasih Kita said...

Aqil nak tolong ibu cop kertas kerja hehe

misscha said...

ala.... x dapat jupe aqil today....

Nur Hasyimah Mahasan said...

kalu datang opis ayah maybe tak seaktif macm kat opis ibu kot...ayah kan garang..huhu

Suliana said...

thnks korang sudi komen2 di sini :-) tak smpt nak layan blog, layan huru hara di opis jap :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails