Wednesday, August 10, 2011

blue or pink?

Assalamualaikum..

Apa khabar kawan2.. dah 10 ramadhan kita puasa ye.. Makin lama makin liat pulak nak bangun sahur.. mujur tak terlajak je.. seperti biasa, sahur pagi tadi adalah telur mata goreng jek :-p. Buka semalam pula adalah ikan siakap sweet sour dan sayur bayam air. first time puasa kali ni makan nasi terus.. tak de kuih muih. ingatkan nak beli juga, tapi petang semalam kan hujan lebat.. tak jadi pegi kedai..

Upss.. kisah waktu balik naik tren semalam camana? Alhamdulillah.. Ok sangat.. tunggu train pukul 4.40 sampai kat parking kul 5.10.. sampai rumah kul 5.30 petang.. siap boleh tido kejap sebelum masak :-) Tu yang lagi beberapa minit nak buka baru siap masak tu.. kuikuikui... Alhamdulillah, walaupun berpuasa, jadi juga ikan siakap sweet sour tu.. jarang aku masak ikan siakap ni.. ingatkan nak buat siakap stim, tapi kalah undian pulak :-p yela, kalau degil nak buat juga masak stim, aku sorang yang makan je, kang ada yang sentap pulak orang tak jamah masakan kita kan.. :-) Ingatkan seekor ikan siakap tu besar sangat (RM 12.99 sekor), kerat la dua, konon nak wat sahur sekali, sekali tu tak cukup, makan terus sekor waktu buka tu.. :-) alhamdulillah, suami suka, anak suka, ibu pun suka la :-) gambar tak de, sebab semua pelahap nak makan dah waktu buka.. hehe..

Okey, cerita hari ini pulak.. tadi aku dah pegi scan selepas 2 minggu aku kena chicken pox.. Baby alhamdulillah sihat. dah 21 minggu, baru 345gram.. Uri pun sume okey.. Nak tahu baby blue ke pink?? hehe.. Tadi flat aje, insya-Allah baby girl.. tapi tak tahu la, lahir nanti kuar boy plak ke kan. hehe.. For me, tak kisah la baby apa, janji sihat dan selamat semuanya.. kalau dapat boy pun tak pe, adalah kawan main aqil nanti.. tapi, kalau dapat girl, alhamdulillah.. sepasang dah :-)

Okey, nanti kita cite2 lagi k.. babai.. wassalam..

 

10 comments:

Kasih Kita said...

bestnya kalu baby girl. dh dpt sepasang :)

ejaMaria said...

akak dulu masa pregnant anak ke2, mmg harap sgt dpt girl... nak bagi kawan main kononnya... sudah nya skrg ni bukan kawan main... tapi kawan gaduh... huh

sisanizu said...

wow..tahniah kalau betul girl..
tak kisah lah jugak kalau tetiba kuar boy ..janji dpt baby baru...(^_*)kan kan..

Momma Qiestina said...

waaaaaaaaah syioknyeee sepasang! pasni siaaplaaa baju gaun pink2.hhehee

Suliana said...

nana,

alhamdulillah, klu betul :-)

kak maria,
ye ke cam tu? hehe.. biasala budak2 bergaduh je kejenya :-)

sarah,
hehe.. ye betul... janji sihat..

yat,
pas ni siap la anak dara, jadi cam qies :-)

Nur Hasyimah Mahasan said...

sue...seronok dpat sepasang nant...hehe..pe pun tak kisah boy or girl yg penting shat n selamat...

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

bestnyerr kalau baby girl leh beli yg fancy2..hehehe..tp kalau boy pun xpe, janji mak ngan anak sihat..take care..:)

Suliana said...

syima,

tq syima :-)

LidaRahim said...

dah leh tutup kedai tu.. heheeheh

rihana said...

wah waaah! alhamdulillah baby sihat. and tahniah sebab PINKKK!! yei!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails