Friday, August 19, 2011

aqil jatuh

Assalamualaikum..

Salam hari Jumaat kawan2.. Hari ni aku tertinggal handphone kat rumah. gusar memikirkan how many missed call and message coming in.. ehehehe.. perasan macam ramai sangat peminat.. tapi, oleh kerana tak bawa handphone, tadi taska aqil call ayah aqil. katanya aqil jatuh, mulut dia berdarah.. aduhai.. aqil aqil.. tu la, main lari2, tersadung kaki sendiri agaknya... tersembam kat lantai. bibir bawah dia ada pecah sikit. Pastu, cikgu dia kasi kumur dengan air sejuk.. darah dah berhenti keluar tapi mulut dia bengkak la.. sian aqil.. dia kalau jatuh, mesti tang mulut yang berdarah.. tu yang mulut tu bertanda biru je.. harap2 aqil okey.. tak de la seserius mana yang difikirkan..

Pagi tadi elok je dia bangun awal. kami lepas sahur tertidur kat sofa bawah.. tiba2 dalam 6.15 pagi aku dengar aqil menjerit, IBU IBU!!!! kita kan kalau dah dengar anak menjerit terus la bangun melompat kan. huhu... dia bangun dengan mood yang baik.. siap gosok gigi lagi.. ish ish ish... sian anak ibu.. kalau jatuh depan mata ibu, tak de la risau sangat sebab nampak depan mata keadaan dia..

Okeyla.. tu je la nak story mori.. nak cite pasal menu buka semalam, handphone pulak tak bawa.. kalau tak, boleh gak menunjuk nasi minyak air tangan sendiri semalam.. ye... i masak nasi minyak okey.. hehe.. ni sume sebab tengok dari blog puan faiez ni.. hehe. alhamdulillah jadi.. habis nasi 2 pot tu dan sebelum buka siap kasi kat jiran belakang sikit, pulang pinggan dia.. nanti bila dah ketemu sama handphone ku, akan ku upload la gambarnya di sini yek.. hehe.. 

tata.. wassalam :-)


5 comments:

misscha said...

upload..jgn x upload gambo

faiez said...

siannyer aqil...kalau anak jatuh...rasa xkeruan kan...moga ok si aqil....
eheh mencube ker????senang jerk kan....

ejaMaria said...

hehehe... akak smlm kat rumah takde air... tak leh nak memasak + mencuci... jadi... sekali lagi berbuka dgn juadah param... ;p

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

cukup family sue 2 pot siap kasik jiran, untung + Jimat.. umah linda 2 pot tu asben linda mkn sorang jek..kuat mkn sungguh dierr..huhuhu

Erin Rashid said...

hari tu anak aku pon jatuh gak
bertanda dah lutut dia
so, dpt la aku blk awal hehheeh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails