Wednesday, July 6, 2011

makan apa tu...

Assalamualaikum..

Makan apa tu?? ni cite lunch semalam.. biasala, kalau nak makan je, mesti dah pening nak fikir nak makan apa.. tu yang maknanya kena puasa tu. hehe.. nak makan pun tak reti kan.. Aku plak, sejak berbadan dua ni, memang malas  betul nak masuk dapur. bukan sebab mabuk tak boleh bau itu ini, tapi tak tahu la,bila masak tu rasa macam tak berselera je. bagi aku, makan untuk alas perut. tak de pulak aku terbayang2 atau termengidam lebih2 nak makan itu ini.. hmm.. itu la dilema yang berlaku sekarang. Yang menjadi mangsa adalah sang hero yang dua orang tu yang tentunya mahu makan. hehe... nak tak nak, terpaksa la beli nasi goreng ke. atau pun masak juga la untuk diorang walaupun seminggu sekali... :-) sampaikan hubby cakap "dah lupa ke nak masak camana?" hehe...

Okey, tengahari semalam, kami2 pegi makan kat krathong.. gile wei makan kat tempat mahal ni. tapi, tak de la makan yang mahal tu.. amik yang goreng2 je plus minum air suam.. gila bajet :-) tapi oklah, sume skali RM 10 sorang je. makan thai fried rice..

 pilih jangan tak pilih, sambil jeling2 kat harga makanan tu :-)

 yang ni paling sedap!! mee hoon tom yam. kalau ke sini, jangan lupa order tom yam ye..

 mine.. boleh tahan.. rasa pudina nasi gorengnya..

 mee hoon goreng...

 nasi apa ye ni, lupa plak..

 makanan kami...

ok, masa untuk membayar... 

Overall recommended.. kalau ada duit lebih, boleh la makan yang best2 tu kan.. jeling2 je meja orang sebelah makan apa.. butter prawn lagi.. tengok je la.. huhu.. bukan apa, bila dah muak makan kat area2 sini, boleh la nak merasa kedai lain pulak.. kadang tu, sampai tak tahu nak makan apa, makan roti je la.. hehe..

dah. bye. wassalam..

p/s: terbuang gadjet iklan nuffnang kat side bar!! nak add balik kena balik rumah buat, baru boleh.. arghhh.. rugi2.. :-p

 

8 comments:

Erin Rashid said...

ala sue, sekali sekala apa salahnya mkn kt tmpt mahal
fikirkan rewards utk diri sdri
sbb duit tuh kan hasil titik peluh diri sdri juga..

fiza arshad said...

menyelerakan, yummy!! sy yg kuat mkn pn kdg2 pening pk nk mkn ape, apetah lg kak sue yg tgh preggy :)

Amiizaa2001 said...

suee...semuanya nampak sedap...terliur akak:):)

Nozie Yusof said...

kat krathong yg paling best mmg tomyam dia kan..mmg terbaeekk sbbnye lain dt yg lain.
nk pegi lah lg kedai ini

Taste Of Tapah said...

tak pernah lagi makan kat krathong nih.. boleh la cuba nanti

littlehumblelynn said...

idea reward diri sendiri sebulan sekali itu wajib tau!!

Suliana said...

erin,
yela, sekali sekala mmg tak kisah :-)

fiza,
pening nak fikir pasal makan kan :-)

kak mieja,
mmg sedap... :-)

nozie,
dtg kl singgah la sini :-)

zeti,
nnti kita mkn sama ye :-)

kak lyn,
hehe.. mslhnya su sebulan sekali kat opis, dgn family plak lain cite.. blh bankrup :-)

faiez said...

slalu mkn kt kantin jer..xde tpt best pun area tpt keja faiz nieh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails