Monday, July 25, 2011

bila mood rajin...

Assalamualaikum..

Apa khabar kawan2?? ahamdulillah aku dah beransur sihat. nampak gaya chicken pox (CP) comel lote tu dah beransur kering.. tapi aku pun tak sure kering tu camana rupa bentuk dia eh??  aku rasa macam dia nak kecut2 dan nak jadi kaler merah gelap... cam tu ke kering? tapi gatal2 tu sikit2 je ada la, tak seteruk malam kelmarin.. alhamdulillah sangat, syukur pada Allah memberi kesihatan yang bertambah baik.. cuma, cik CP ni mentang2 la nama CP, sampai dalam mulut aku pun nak kuar ulser.. nak kata kurang minum air, sehari lebih sebotol air besar aku minum.. tekak aku yang pada mulanya macam susah nak telan, dah kurang dah sakit tu, cuma bila sujud memang terasa nak tercabut kelenjar aku ni, cepat2 aku bangun. maknanya belum sihat tang itu sahaja la kan :-p

Okey2, oleh kerana aku dah sihat sikit, maka mood aku nak buat itu ini telah sampai.. kalau tak, nak angkat tangan pun sakit tau... Dah lama dah aku nak basuh langsir, tapi asyik bertangguh je.. so, hari ni dah terbukti la kerajinan aku sebab aku dah pun menyidai langsir tersebut.. hehe.. tapi aku basuh langir yang nipis dulu, kang kalau aku cabut sume kang, habis togel umah aku ni, nampak pulak orang luar apa yang aku buat dalam umah ni kan :-) tapi, ada sedikit kecewa la sebab langsir yang aku basuh tu terburai2 benang dia!!!! hampeh tul.. pandai jahit ke tak nagoya ni?? patutla berbulu, tak kelepet dua kali, tertarik la benang  kain tu.. huhu.. nasib tak serius okey..kalau tak, nak gi beli langsir baru :-p

longgokan kain langsir, kena buka cangkuk2 dia sume, dah hitam legam dah langsir ni. masa basuh tadi, ntah berapa kali bilas, air still kelabu..

tinggal kain tebal je belum basuh... langsir bajet ni, tu yang biasa2 aje, asal menutupi tingkap :-)

okey settle sudah... pastu, malam tadi, aku pun dah gosok sume baju2 hasben aku sampai hari jumaat.. haaa... rajin bukan?? kuikuikui.. masuk bakul angkat sendiri.. dah lama dah aku tak buat keje gile ni.. keje gile ke?? yelah, aku sekarang sudah liat maa nak gosok2 baju ni.. kira en. suami adalah orang yang bertuah tak payah gosok baju minggu ini.. gosok suar je sendiri ye.. sebab apa tau suar gosok sendiri, sebab kadang aku teramik suar yang dia dah tak muat.. buat penat je aku gosok last2 tak de orang pakai kan. so, biar je la bergantung sampaikan agak2 perut dah kempis boleh pakai balik :-p

digosok dengan penuh kasih sayang :-p

Okeyla.. nak sambung buat keje opis plak.. huhu.. babai.. wassalam...

p/s: aku dah kebosanan makan lauk kuah yang sama tiap2 hari, tadi aku mkn tempoyak letak cili sikit.. huhu.. tak pe kan?? baby pun siap melompat2 lagi time ibu makan :-p


8 comments:

ejaMaria said...

hehehe... weekend ari tu akak masak ikan kembung dgn tempoyak... pergghh best nye... ;p

Taste Of Tapah said...

aku langsir mmg akan hantor dobi... tak dak tempat sidai dan malas.. hahaha

faiez said...

rajin nyer.....xsia2x dapapt cuti.....part salah iron tu yg geram...penat2 iron..tetibe xnk pakai....

Suliana said...

kak maria,

oo ikan kembung pun jadi eh?? blh la try nnti..

zeti,
langsir aku murah2 je tu yg leh taram dlm mesin basuh.. hehe.. nak hntr dobi duit gak tu, kapet aku ni pun dok berlonggok tepi pintu tgu turn kedai dobi.. hehe

faiz,
time rajin cam ni la.. cer kalau malas, pinggan pun tak nak basuh.. hihi

ilhamny said...

favourite linda masa ngandung nasik panas, letak kicap, mkn ngan ikan kembung/ikan masin dan cili potong + tempoyak..simple..hehehe

bab lansir tu mmg sama.. kalau time xde mood, jgn arap nak b asuh, tunggu la ngko sampai berabuk2...

littlehumblelynn said...

kena pantang makan tuh..kang parut

LidaRahim said...

adik aqil dah pandai lompat2 ek.. tak sabar lak akak nak tengok!

Suliana said...

linda,

betul tu.. hehe..

kak lyn,
ye, baik puan :-)

kak LR,
adik aqil lompat2 dlm perut je. hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails