Tuesday, July 12, 2011

baby

Assalamualaikum...

Hari ni diriku kursus lagi, day 2.. kredit handphone berjalan dengan lancarnya. semalam habis, semalam top up, hari ni dah tinggal separuh.. ni la gara2 menjadi antara orang terpenting opis.. haha.. ayat poyos.. nasib baik ada adik manis yanti yang membantu.. senyum sikit... nanti i belanja kfc okey.. hehe..

okey, pagi2 ni nak mengimbas kelucuan anakanda aqil.. sebelum tu, nak share skit.. baby dalam perut dah mula gerak, now dah 17 minggu lebih, dapat rasa la dia mencuit2 perut ibu ni.. semalam, dapat rasa bonjolan dalam perut.. kalau tanya aqil, dalam perut ibu ada apa, dia cakap BABY.. dalam perut aqil ada apa? ada BABY juga.. hehe..

satu hari tu, dia kan tengah kedekut gila sekarang ni.. ibu dan ayah nak minta sikit air soya.. 
ayah minta, sikit la air soya, sian ayah.. TAK BOLEH... 
ibu plak, ibu nak juga, sikit la.. TAK BOLEH.. ala... sian ibu.. 
baby nak juga boleh? sian baby.. 
sambil senyum senyum... 
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
NAH..
sambil mengacukan air kotak ke perut ibu..

haha.. tergelak kami laki bini.. budak ni punya la kedekut... hmmm.. sekarang tak pe lagi nak kedekut2, awak tu sorang, kalau dah beradik nanti mesti kongsi2 tau... kalau kat taska pun, mesti dia nak conquer sorang, tu yang nangis2 tu berebut barang.. pagi tadi, lori bawa, kokocrunch bawa, majalah upin ipin pun dia bawa.. sume tu dipeluk sorang, tak kasi ibu pegang..

okeyla.. tata.. wassalam


 

5 comments:

ejaMaria said...

hehehe... kena slalu ingatkan Aqil pasal sharing dgn adik baby... karang nnt sampai dah keluar pun dia kedekut... budak-budak ni kan kita yg bentuk dia... :)

Suliana said...

kak maria,

haah, kadang selalu ckp ngan dia, jgn kedekut2, kongsi sama2 tau.. main sama, jgn rebut2.. hehe

faiez said...

dah pandai sayang adik..good!!!

Taste Of Tapah said...

hehe comel-comel..

Nur Hasyimah Mahasan said...

Dulu irsyad pun camtu...bila tanya dlm perut ibu mest dier ckp ader bb...smpi perut abah dier pun ckp ader bb gak...hehe
n if barang2 dier leh kongsi but if ckp nk ambik adik jawabnya Tak Boleh!!!...hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails