Wednesday, July 6, 2011

ada privacy ke antara kita?

Assalamualaikum..

Hmm topik HOT FM pagi ni lebih kurang cam ni.. cek handphone pasangan.. korang selalu tak cek?? aku dulu masa baru2 kawin, memang aku cek juga. bukan sebab aku nak sangat baca message dia, tapi aku nak tahu la aktiviti apa dia buat hari ni, dengan sape dia borak or call.. memang agak busy body sikit la kan.. both of us memang macam tu.. semak menyemak antara satu sama lain. dia pun ada gak mengecek handphone aku.. hehe.. 

Sekarang, kadang2 aku cek juga.. tapi tak de la hari2.. kot2 handphone dia sepah2 dan aku sedang bersenang lenang, aku baca skit2 apa cite.. tapi macam tak de je orang yang selalu message dia tu.. tak tahu la kot2 dia delete inbox or sent item dia tu.. hehe.. kecuali hal2 keje. kalau ada yang bukan pasal kerja, akan ku follow up la dengan soalan2.. hehe.. nyibuk je kan.. dah nak wat camana.. bukan tak percaya, tapi seorang perempuan mesti la ada sedikit rasa curiga terhadap suami kan.. kang percaya lebih2, nanti memakan diri sendiri.. diri sendiri juga yang merana..

Dah jadi suami isteri, boleh ke ada rahsia antara kita? boleh ke ko nak sorang2 privacy? kecuali time nak memerut tu je aku kasi privacy, tu pun aqil duk sibuk2 ketuk pintu toilet. hehe.. tak de makna nya okey.. lebih2 lagi dapat bini yang busy body macam aku ni, sume nak tanya.. :-p kalau lepak2 dengan kawan2, tak de la pulak aku nak ikut, ada la sekali sekala tapi dia mesti nak hantar aku balik dulu.. tak syok agaknya nak menyembang aku ada sekali.. huhu. sessi goreng menggoreng dan ketawa berdekah2 tidak lancar agaknya.. hehe..

okeyla, merepek lagi pagi2 ni :-) babai.. wassalam

 

7 comments:

faiez said...

aler...die anta sue balik sbb risau ade member die usha bini die....hikhikhik.....tu la..spot check skali sekala itu harus....tp kalu hp pun diletak merata2x tu xde maknenyer la

♥MiZz-siHa♥ said...

kt pon kadang2 cek jgk..kdng xde..tp,mesti disusuli dgn soalan jgk..hehe

ejaMaria said...

hp ktorg (suami isteri) kat rumah adalah utk public use... sapa-sape bole baca... sapa-sapa bole pick up phone... sapa-sapa bole buat call...
*sapa-sapa tu among ahli keluarga je la... takde makna nya hp private... ;p

Suliana said...

faiez,

tak de maknanya org nak ngurat.. hehehe...

mizz siha,
hehe.. pompuan kan.. sama je :-)

kak maria,
hp kita pun public gak, cuma dak kecik tu tak pandai dial je lagi :-p

Erin Rashid said...

ko sama mcm aku
aku cek hp husband bkn sbb curiga
aku kenal laki aku ni ada 'pompuan' lain atau tak kan
cuma kita nk tahu apa xtvt dia hari ni
dgn siapa dia call or msg
tuh je kan..?

Kasih Kita said...

Saya pun pelik, mengapa ada rahsia di antara suami isteri?
Kan dah transparent, xde cover2 hehehe

dbalkis said...

subjective kan isu ni? tapi rasanya kalau x de pape mmg x kesah kan check mengecheck..cumanya kalau selalu sgt mengecheck mcm pasangan tu rasa kita curiga sangat pulak kan?

tapi bab hp jadi public use tu mmg btol..tlg balaskan sms ke tolong jwb phone tu mmg slalu..itu dah cukup maknanya x kesah hp itu dicheck2 kan..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails