Thursday, June 9, 2011

rendang negeri sembilan

Assalamualaikum..

Hari ni nak cite apa plak? abis dah versi tioman.. hehe.. Okey, just a quick update.. dah 2 malam parents in law aku tido umah.. sekali datang dengan mak sedara dan jirannya.. ramaila umah kami 2 malam tu.. aqil plak, kemain suka ada orang datang kan.. riuh dia main lari sana lari sini.. makan pun banyak, rasanya macam dah bertambah berat je bila dokong dia sekarang ni.. harap2 berat badan dia naik la lepas ni.. masa timbang sebulan lepas, berat dia dah nak masuk kawasan kuning.. menten je 11kg.. huhu..

eh, lari ke cerita aqil la pulak.. okey, dah 2 hari aku menikmati rendang daging negeri sembilan.. banyak sangat kat umah, penuh satu kuali.. dah 2 hari jugak aku bawa ke opis.. hehe.. semalam, sarapan pagi dan tengahari aku makan lauk ni je.. jimat.. :-) kalau dipanaskan hari2 lagi sedap.. lama2 nanti jadi macam serunding, makan dengan nasi panas2.. 


upss.. pagi ni nak pegi kilang IBS.. okeyla.. kang sambung lagi ye.. babai :-)

 

6 comments:

ejaMaria said...

sedap nye... nak buat malas... ;p

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan... blog menarik, senang2 singgah la ke blog saya ;)

http://www.zuwairiaiman.com

misscha said...

bawak lagi ke rendang?

nasazfrog... said...

wah rendang n.sembilan best kan.. :)

faiez said...

saje tau..buat air liur i menitis

Suliana said...

kak maria,

su tak reti buat rendang :-p

zuwairi,
insya-Allah akan disinggahi..

misscha,
iyola.. :-p

nasaz,
haah, dah memang pioneer rendang la katakan :-)

faiez,
hehe.. menitis ke? sori..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails