Wednesday, June 8, 2011

Pulau tioman part 4 - Pulau Rengis

Assalamualaikum..

kita sambung lagi ye.. hehe.. kang ada yang muntah hijo asyik baca pasal ni je.. tu je la cite aku untuk minggu ni. hehe.. Ok, lepas kami ke marine park, satu lagi point yang dibawa adalah ke Pulau Rengis.. dekat je dengan marine park tu, lebih kurang 15 minit rasanya.. di Pulau rengis ni, sape2 yang nak snorkeling tu, boleh la turun ke laut.. sape2 yang tak nak tu, duduk je la atas bot.. di saat ini, sorang peserta snorkeling telah terkorban kerana mabuk laut.. haha..

Kat Pulau Rengis ni la, baru diorang bawa turun kamera kak long aku. Olympus underwater.. boleh masuk air la dan amik gambar terumbu karang dan ikan yang cantik2 tu...

ni adik lelaki aku.. muka sama jek bila dah pakai alat ni..




  
Masa ni dah pukul 2 kalau tak silap.. memang panas terik la.. kak long aku pun ada la turun tapi tak sampai seminit dah naik balik sebab gayat dalam air.. pastu siap la uwek uwek.. tamatla riwayat snokeling pada hari tu.. haha.. okey, dalam pukul 3 kitorang balik resort la. masa ni sume dah ngantuk, hitam dan lapar balik. Ada yang balik bilik terus, ada yang cari makan kat gerai tepi2 kampung tu..

So, acara petang pulak adalah diriku berendam dalam air.. haha.. aku pegi ngan mak aku dan adik aku sebagai kameramen. yela, kasi can la aku nak juga rendam2 ni.. hehe.. 

 baling2 air lagi.. masa ni matahari duduk di sebalik awan, tak dapat la amik pic sunset..

nak jugak tolak bot tu.. hehe

nak jugak tulis nama atas pasir.. hehe

okey.. bersambung lagi. janji, part 6 akan habis cite ni ye :-)

bye..

 

4 comments:

faiez said...

xpe..I baca je bp part pun...hikhikhik....

Taste Of Tapah said...

cantik gambar ko percik air tuh... mahal tul dan banyak maksud.. hehhe

Suliana said...

faiez,

thnks.. sudi baca :-)

Suliana said...

zeti..

kan.. tengokla sape model nya.. hehe.. aku ingat aku nak wat kalendar la gambar ni.. haha.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails