Tuesday, June 7, 2011

Pulau tioman part 2 - Tioman Island Reef Resort

Assalamualaikum..

Okey, sambung balik. harap korang sudi baca ye :-) setibanya di jeti, menujulah kami ke resort yang telah di booking.. kami duduk di tioman Island Reef Resort. Lokasinya memang kena naik bukit, naik tangga..wuuu.. jauh dari tepi laut. ok la kan, kalau ribut taufan ke, tak de la risau sangat, tapi kesian kat parents la kena turun naik tangga..

 pemandangan malam

 sian mama.. menongkat kaki, sakit lutut naik tangga..

ni la pemandangan dalam bilik, ada tv tapi rtm je dapat, ada ekon.. boleh la..

pemandangan luar...

So, aktiviti kami hari pertama adalah aktiviti bebas.. kitorang ni memang ikut jadual betul la.. tiada aktiviti hari tu cuma tido je.. haha.. gile bosan. tengok tv pun rancangan tak best.. yelah, nak kuar tengahari buta tu memang panas terik.. mesti sun burn gile kan. so, tunggu la sampai pukul 6 baru kuar. tu pun duk tengok matahari panas terik lagi.. aku pulak, sibuk duk meround bilik2 orang yang ada anak kecik, nak main2.. hehe..

 dengan darwisy.. montel budak kecik ni.. comel kan.. 

 abang aiman.. kejap baik, kejap demam.. sian dia, tak mo makan ubat dan tak suka makan nasi..

 eh, adik darwisy demok lagi? hehe..

okey.. adik affan pulak.. ni pun semangat jugak ni.. lenguh tangan dokong dia.. ceria je, suara tak keluar tapi bila tengok kucing, baru kuar suara..


eh, abang aqil pulak.. makan jajan je, ni amik jajan mak uda dia.. perangai aqil masa percutian ni memang bagus.. ceria saje..  alhamdulillah, dia sihat dan tak banyak meragam.. kecuali "ibu, nok kong" pengsan la ibu nak berdokong je..

So, petang tu kitorang main air.. aku basah parat lutut je la.. yang lelaki2 dah siap sewa jaket dan alat snorkel.. RM 16 utk 2 barang tu.. diorang praktis snorkel dulu sebelum ke marine park esoknya.. aqil siap bergaya dengan swim suit yang aku beli tu. tapi memang betul2 bergaya la kan.. budak ni GELI PASIR rupanya.. buat penat je beli alat mainan korek pasir dia tu.. 

 mula-mula okey jek..

 pastu, korek pasir dari atas kerusi je..

 senang keje kan bu :-)

kena paksa ngan ayah dia masuk laut.. nak hilangkan kudis2 kaki tu..

eh, terpanjang pulak... okey.. to be continue lagi :-)


6 comments:

Erin Rashid said...

best la gi holiday
aku ni bila la nak pergi
time bebudak cuti, laki aku tak dpt cuti
adoiii

misscha said...

alahai..geli pasir rupenye......haha

ejaMaria said...

hehehe... bukan Aqil je geli pasir... Luqman pun sama... ;p

Ilhamny.com said...

mcm tihah..penakut pasir..bwk turun laut nanges... tp skrg dah ok dah..nanti aqil besar mcm kak ah dia pun ok gak kot..:)

faiez said...

panas kan kat are pulau..nk tgu ptg cm lambat jerk...ade bdk kecik xleh la nk berjemuran....

Suliana said...

erin,

insyla satu hari nnti mesti dpt pegi. pegila sementara tak de anak kecik ni.. hehe

misscha,
haah, baru tahu, ni pestime dia turun laut :-)

kak maria,
oo..luqman pun sama ke.. hehe

linda,
hope so,.. klu tak nak kena dokong ngan ibu je la..tak nak jejak laut..

faiez,
haah.. kesian klu ada kecik bawa kat panas2 tu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails