Monday, June 6, 2011

percutian yang mengujakan.. Pulau Tioman

Assalamualaikum..

Rindunya pada blog kesayangan ku ini.. Alhamdulillah, percutian ke Pulau Tioman telah berjalan dengan lancarnya.. walau pun terdapat dugaan dan cabaran sepanjang percutian ini..

Malam ni tak nak celoteh2 panjang sangat.. just nak kasi introduction je la dengan menayang gambar2 cantik di Pulau Tioman.. nanti bila ada free time, kita kasi keluar Pulau Tioman punya cerita sampai boleh bikin novel eh.. hehe.. saje je kasi extra large gambar2 ni supaya lagi clear viewnya.. banyak yang dah ditepek di fb boleh jengah di sana ye :-)

 lihatlah betapa jernihnya air.. cantik sangat.. Indahnya ciptaan Allah..

 ibu aqil sedang membaling air.. hehe..

sunset... sangat cantik..

batu karang di Pulau Rengis.. menggunakan kamera olympus yang boleh underwater..

cantik sangat ikan2 ni..

Alhamdulillah, dapat melihat kebesaran Allah.. Bila berjalan di tempat-tempat begini, banyak pemandangan yang indah menunjukkan betapa besarnya kuasa Allah di atas muka bumi ini.. Jika ada peluang lagi, seandainya panjang umur dan dimurahkan rezeki aku ingin menjejakkan kaki sekali lagi di pulau ini atau mungkin di pulau yang lain untuk melihat keagungan Allah..


to be continue..

15 comments:

rihana said...

wahhh wahhhhh! tantekkk nye gambar! x sbr nihh =D

misscha said...

cantek nyer........nak g gak satu hari nanti...huhu

Taste Of Tapah said...

oh my!!!!!!! cantiknyaaaaaaaaaa.. nak pegi jugak!!!!

Syahada Ahmad said...

sua tgok pic sue tengah baling air tuh. seronok kan pergi bercuti. rasa release je semua yang terbeban dalam kepala ni.

fiza arshad said...

cantek sgt!!! rindu nk pegi pulau lgi!!!! plg best tgk pic kak sue ngan air tu, mmg best la kamera tu hehehe :)

ummi nia said...

cantek pic..guna dslr ke??

Suliana said...

nana,

apa yg x sabar tuh.. hehe

Suliana said...

misscha,

pegi jgn tak pegi.. hehe

zeti,
mmg best.. klu ada rezeki lebih, pegila bercuti ke sini :-)


sya,
haah.. hilang sume stress.. cantik gmbr i tu kan :-)

fiza,
kak su baru pestime pegi bercuti dgn family di pulau tioman ni.. selalu ke langkawi tapi soping je la kan.. huhu.. kamera adik yg amik gmbr..

Suliana said...

ummi nia,

tq.. utk gmbr2 yg cantik ni mmg pakai dslr..gmbr2 lain pakai campur kamera, sume ada.. hehe

faiez said...

seronoknyer tgk ikan2x..i xmerasa aritu..irdiena kecik sgt lg

kasih kita said...

saya suka gambar baling air tu

Suliana said...

faiez,

su pun tak merasa gak, tgk dari atas jek.. huhu

yusuf mujahidin ™ said...

cadang nk gi tioman bulan depan..
ade idea tak pakej yg sesuai n ape2 cadangan best..?

tk pnah de pengalaman..

Suliana said...

en yusuf,

hmm.. sume org pegi nak snorkeling je.. hehe.. tu jela, klu kat free duty tu pada saya, brg dia tak de la murah mana, better beli kat gerai2 kat chalet.. snorkeling tu yg best..sy pun 1st time pegi hari tu..

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.


Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails