Friday, June 17, 2011

diriku dan kerja

Assalamualaikum..

Hari ni memang tak sempat nak curi2 masa nak update blog. semalam pun sama. busy okeh.. nak2 lagi bila bukan kerja kita, kena buat kerja orang, pastu macam terus aku yang kena buat. kerana orang yang patut buat duduk di tingkat lain, malas nak panggil, senang kasi aku la, dekat aje. masalahanya, kalau tak busy tak apa. ni, banyak lagi keje lain okey. 

Tak pela macam tu, dalam rungut2 pun jalan jugakla. kerja apa tau, buat surat, kronologi bagai,  hantar sign pengarah, pastu ada tambah lagi. ni dah hari ketiga masih membuat surat yang sama. tambah itu ini. kalau macam tu, tak keluar2 la surat ni okey. fed up. 

tak pela lagi, hari ni amik gambar unit pun tergesa-gesa. cepat2, banyak keje aku. pegi sogo, makan Mc D, pun cepat2 juga balik opis lepak kat opis, keje banyak. sekarang ni aku berada di dalam dilema. samada nak minta tukar atau tidak. orang sume tengah sibuk2 nak minta tukar. bagi aku pulak, bos aku okey, nak cuti ke, masuk lambat pegi klinik pun okey, tak de nak push2, tak de hal..siap boleh tukar2 cerita personal dia dengan kitorang.. okey la walau pun sometimes ada yang tak okey, tapi masih boleh terima la. yela, bila kasi keje yang bukan rutin, ad hoc, sape suka kan. hehe. tak baikkan, ini je la periuk nasi kita, kena la buat keje secara ikhlas. 

Tapi bila tang keje pulak, dah setahun setengah aku duduk di unit ni, (lama tu) yang rasanya kerjanya agak membosankan. balik2 itu.. fed up juga la. kejenya senang2 je, tapi ntah la tak tahu nak cakap apa. aku happy dengan unit aku ni, tapi bila tang task keje tu, macam hmmm... tak baik merungut kan. tak de keje merungut, ada keje pun merungut. nak tukar cawangan, takut terdapat bos yang gila, takut tak tahan dengan stress keje, takut tak sesuai dengan environment baru.. sume takut. tu la, dilema... tunggu je la sehingga ditukarkan. hehe

okey, ni gambar unit kitorang untuk buletin majalah tahun lepas tapi baru amik untuk tahun ni. still orang yang sama.. cak... :-)







 

14 comments:

Ilhamny.com said...

sempoi...:)

Taste Of Tapah said...

best nyer unit ko.. unit aku yang tahun lepas semua dah pecah haluan, ada yang pergi parlimen, ada yang tukar kpm, ada yang asyik cuti.... entahla... akhirnya bagi gambar sorang2 impose jadik sekali... sedih..sob sob... sabar jer la sue.. enjoy jugak unit korg tuh

ira said...

phewitt!! :D

Suliana said...

linda,

hehe. yg sempoi2 tu masuk blog la, yg formal masuk mjlh :-)

zeti,
mana2 pun sama.. ko ngan dilema ko, aku ngan dilema aku.. sian ko, letak gmbr ko je la sorang2 dlm unit tu..

ira,
fewiitt.. :-)

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

Su spoting habeshhhh mem opis

suriati said...

su keje ktne? gomen eyh?? meriahnye...suke tgok!!!

MaS PuTRi said...

nyampah kan kak suliana, mas pon skrg kena amik alih kerja orang. penat dah buat kerja org since fresh graduate lagi, ingat bila jadi junior exec dah boleh stop buat kerja2 remeh fotostat, taip surat bagai.. rupa2nya selamba je lambak ke kita jugak bila kerani MC. kadang2 yg lelaki ni bila mesin fotostat buat hal pon panggil kita yg solve! geram!

Taste Of Tapah said...

menarik gak letak gambar aku sorang hahaha

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

memang sakit ati bila keja org jadi keja kita tapi keja kita bila pulak nak jadi keja org lain???

joyahsport said...

teciknye su...hee...

fiza arshad said...

cunnye niza!!maintain slim, muke kak sue lak berseri2...pssst kak sue, x pyh tkr la kalo da best kt unit tu...fiza pn doa xmo tkr lagi, amin :)

InaAchik said...

ader x orang nama Zila dalam gambar awk ni?
sebab tgk ade sorang tu cam kawan utm kite nama zila.
kalo btol yer la tu... kalo x, pelanduk dua serupa la kot. hehee

Suliana said...

ina,

yela, betul la tu zila.. glamer gak zila ni ye,pas sorang2 tanya.. haha

Erin Rashid said...

aku rasa, better ko tunggu je la sampai baby keluar
lepas tu kalo asyik merungut, try la apply unit atau tmpt lain
mmg kena ambil angin baru kalo tak boring

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails