Monday, June 27, 2011

bila minah gelabah nak masuk Parlimen

Assalamualaikum..

Hallu!! banyak nak cerita boleh cerita.. tapi kita kasi yang light2 dulu la ye.. hehe.. tadi waktu lunch, aku pegi SOGO.. nak mencari blazer.. ni kira first blazer dalam hidup aku la. dulu time induksi, pinjam blazer orang. kalau ikutkan , malas nak beli. tapi kali ni, bila dapat tahu boleh claim bila kita kena pegi bertugas atas upacara rasmi kerajaan, haa.. terusla mencari okey.. orang nak kasi, harusla beli.. hehe..

seperti biasa, posing dulu!! done.. amik yang ini.. 

ada yang labuh, ada yang singkat. tapi aku tak sure blazer labuh tu rasmi ke idok.. tapi, kalau aku pakai, nampak lagi katek ada la.. saiz blazer ni adalah M. kalau ikutkan saiz omputih, saiz 8.. dulu, baju aku stok2 S je tau.. sekarang, tak tahu la tang mana yang mengembang yang jadi meningkat satu saiz. tak pun, beli blazer memang cam tu kot.. sebab kain dia dah berlapis2, tambah lagi satu saiz. hehe.. kalau tang perut tu nak butang, memang ngam2 je tu, kalau paksa juga, tertanggal la butang itu.. huhu..

Eh, lupa nak cite nak gi mana.. hehe.. Aku kena bertugas di Parlimen. Selalu tengok bangunan Parlimen kat duit 50 sen tu je kan, tu pun panggil pistol. hehe.. memula urusetia tu call je, dah cuak2 gila dah.. first time plak tu kan.. pastu, memang minah menggelabah kan.. tunggu surat, baru confirm nak beli blazer ni.  Pastu, couple aku, means partner sama kementerian aku, budak PTD kot, pun sama juga, first time jugak.. baru nak mengharap kat dia.. sekali, mamat tu yang call aku dulu.. aku baru ingat nak cari dia, sekali, first timer jugak.. hmm... sama2 la macam rusa masuk kampung nanti. Nak kena kamcing dulu, baru leh suruh dia amik gambar aku kat luar Parlimen nanti.. haha..

Adalah juga sejarah hidupku akan dapat masuk bangunan kebanggaan negara ni.. Sekali masuk je ok dah, pastu tak mo dah, sebab kalau suka2 okey la kan, masuk nak wat kerja, tak mo la.. hehe.. hmm..Baju dah cantik2 tu, sekali kalau ada soalan kena jawab, haa.. sila buat yang terbaek ye.. baekk punya. :-p


 

9 comments:

misscha said...

gogo chaiyok!!!!

Taste Of Tapah said...

bak kata niza, aku yang blur nih pun ok... relex la puan sue..hehe

ejaMaria said...

eh... kenapa kena bertugas kat parlimen... tak cite pun... ;p

Suliana said...

misscha,

tq..

zeti,
masin mulut ko ye, dua2 tak de experience. hehe

kak maria,
ntah le, terpilih. P&P memang kena pegi, klu tepilih la..

SiNoMoSa said...

Ngeh ngeh ngeh..
U r still d same ekekeke..
Uiks cer tgk slim seh bila pakai blazer btol tak?? itu sbb akak pun nampak slim bila pakai blazer wakakaka

Suliana said...

kak shim,

hehe.. apa yg sama nya? perangai kebabyan sy ke.. haha.. haah la, pakai blazer mmg nmpk slim gitu :-p

Ilhamny.com said...

best tu sue..pengalaman.. asben lnda kerap sangat kena duty parlimen..slalu dia cita mcm2..leh tgk perangai ahli politik nih..depan kita gaduh bagai nak rak..belakang, peluk2, siap lepak2 gelak2, makan sekali lg...

faiez said...

wah...up la skit kan.....

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

wah sogo sale lagik adehhhh!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails