Monday, May 16, 2011

rutin 2 tahun dahulu, kembali lagi..

Assalamualaikum..

Selamat Hari Guru kepada semua guru2 di Malaysia.. kepada rakan2 ku yang bergelar cikgu, selamat hari guru untuk korang.. Untuk meraikan hari guru, aku bercuti hari ni.. haha.. Cuti tapi duduk kat umah je.. upss.. hari ni tak terperap di rumah, setengah hari menghabiskan waktu di 2 buah klinik.. Alhamdulillah, settle sudah..

Mula2 pegi klinik ibu dan anak di Kg. Cheras Baru (KCB) untuk buka buku pink aku. Pastu, habis dalam pukul 10 pagi, amik aqil kat nursery bawa dia pegi timbang pulak kat klinik desa kg. pasir. Punyalah ramai orang hari ni, may be orang amik kesempatan ke klinik pada waktu cuti kot. kalau ikutkan aku tadi, memang macam malas dah nak pegi, tapi tak pela, kang kena pegi jugak, better settlekan hari ni..


Ok, hari ni aku baru 9 minggu. 9 minggu baru?? huhu.. masih muda lagi kan kandungan aku ni.. tak pela, aku doa2 harap semuanya selamat dan ada rezeki untuk kami.. Ok jugalah pegi klinik KCB ni.. mula2 buka buku memang amik masa juga, isi borang itu, borang ini, amik darah sume.. amik darah tu aku cuak skit. mula2 tangan kiri, tak jumpa urat, pastu tangan kanan plak. masa cucuk tu tak de la sakit mana, tapi lepas tu baru la rasa sakit!!

Oleh kerana masa pregnantkan aqil dah ada kencing manis, aku kena minum air gula jumaat ni.. amik darah lagi.. huwaaaa.. minum air gula tu tak takut, amik darah tu, cuak...amik lagi, lebam la tangan aku.. hmm.. bila difikir-fikirkan balik, rutin ke klinik ni tak habis2 plak.. pregnant pegi klinik, kang dah beranak, klinik lagi check up anak pulak.. pregnant lagi.. haish... itula kejenya seorang ibu dan bapa nak pastikan semuanya berada dalam keadaan baik.. kan..... 

So, now, aku ni nak buat keje sebenarnya, tapi lepas makan ni rasa nak tido plak. huhu.. aqil kat nursery ni, konon ibu nak wat keje kat umah, tu yang hantar dia, tapi mata ni macam ngantuk plak. hehe.. ooo..lupa plak.. cerita aqil di klinik dia plak. berat aqil menten je tak naik, 11kg lagi.. misi tu ternampak gigi coklat aqil, dia suruh bawa aqil pegi klinik gigi.. kot2 makin teruk even tak sakit. hmm.. bila pulak nak bawa dia ke klinik ni, kena set appointment dengan klinik gigi pulak...

dia sangat akitf di klinik, pastu meragam sebab dah tengahari time tido.. hantar ke nursery dalam keadaan tido. dia terjaga terus menangis macam nak tercabut anak tekak.. ibu cepat2 lari balik.. sian aqil...

okeyla.. babai.. wassalam



 

10 comments:

Marsha~ said...

woaahhh.. congrats... best tu.. sy lama lagi baru bleh kot.. huhu

Syahada Ahmad said...

yang lecehnya, klinik ibu anak pun gomen, so, check-up pun weekdays la. Masa 1st trimester ni, xde la kerap ngat, masuk 3rd trimester nanti, jenuh la tiap2 minggu, itu kalau xde masalah, klu tetiba ade darah tinggi ke ape, mau tiap2 hari kena pegi klinik. Bos pun jeling semacam jeeee...ekekeke

Tapi tu semua demi kebaikan si kecik kat dalam tu. ;-)

Career mother, selalu berbelah bagi antara kerja dan keluarga. :(

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

eheheh...beshnyerrr tahiahhhh aqil dapat adik....meriahla nampkanyerrr umahhhh

ejaMaria said...

gigi coklat ?... Aqil malas gosok gigi yerrr... ;p

Eyriqazz said...

thanks su.....wa pun cuti hari ni....
sajer2...kebetuln, studnt exam hari ni n 27mei barulh sambutn hari guru...hihhiii
lg2 best, bila dpt sambut hari guru dgn suami trsyg...mungkn hikmah n kesabrn azwa krn masa smbutn hari guru kt sek thn lps, time tu gak ada meeting d putrjy...huhuhuu
alhmdulh...sambutn thn ni, lg bermakna...dpt adiah hndbag rm300+ dr suami trcinta ;-)...n mkn aiskrm baskin robin sampai kmbung perut

Mama Farra dan Faris said...

congrats sue...baru tau

faiez said...

biasela sue....check up kt gomen ramai..tp free kan..kalu private pun ramai jugak..yg faiz g tueh..mahal pun mahal..tp kt gomen xde scan..tu je la yg xbestnyer

Erin Rashid said...

uwaaa~ bila la time aku. nak merasa juga check up bagai kt sini

Nozie Yusof said...

uit! lame dh tak singgah sini, tau2 dh penen agi...congrats. dulu slalu chckup kat klinik tanglin, dkt ngan ofc

Suliana said...

hai semua.. sori tak ter balas komen..tq for dropping ur comment here, realy appreciate it :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails