Monday, May 9, 2011

rambut aqil

Assalamualaikum..

Selamat hari isnin semua.. amacam hari ni? ok tak? ke monday blues?? aku okey2 je, masuk opis terus serius buat keje.. hehehe.. Sempena hari ibu korang dapat apa? aku tak dapat apa2 dan tak memberi apa2 pada ibu2 kesayangan ku.. hanya ucapan istimewa itu saje.. 

weekend lepas duduk rumah jek.. serius lately memang suka duk melepak ke rumah.. bukan suka. tapi sebagai salah satu langkah penjimatan.. selalunya, kalau weekend aku duduk rumah, macam panas vontot je.. mesti nak gi at least jusco, dengan alasan sian aqil terkurung je dalam rumah.. tapi sekarang, duduk rumah pun dah banyak aktiviti boleh buat kan.. seperti membasuh baju, melipat kain. sambil aku lipat kain, sambil tu aqil main bola nak golkan dalam ampaian kain.. hehe.. penat juga melayan si kecik tu. sebelum dia baling bola, aku kena kira satu, dua tiga.. bila aku dah penat, dia pun cakap "ibu, cakap lah".. haha.. cute la anak ibu ni..  nanti ibu belikan  gol macam basket ball tu ye.. 

Okey, cite rambut aqil pulak.. rambut dia dah cepat panjang.. kan telinga dia berkudis hari tu kan kat celah pelipat.. kitorang dah pegi klinik, alhamdulillah kejap je dah kering telinga dia.. kulit dia pun dah cantum balik dah.. tapi, tak tahula kali ni ubat antibiotik tu tak sedap sangat ke apa ntah, memang payah nak kasi dia makan ubat!!! melalak macam apa.. kalau di paksa memang terkulat2 dia makan ubat tu.. patutnya hari ni habis makan ubat tu, tapi semalam pun dah mengelat sekali je makan ubat.. siap tersembur2 habis kat baju ibu.. hari ni plak, terlupa kasi kat nursery ubat tu.. jawabnya, tak de la ubat untuk hari ni, kecuali last malam karang.. esok dah lebih 5 hari tak leh makan dah.. hmmm.. anak anak..

Eh cite pasal rambut la.. oleh kerana rambut dah panjang, aku decide nak potong la rambut dia.. potong dalam bilik air jek, kalau tak, lagi la rambut dia tu mengumpul peluh, budak kuat peluh ni... jadi, rambut aqil ni adalah gaya skit style by his mother.. hehe.. bertingkat2 ha rambut dia.. tak pela ye nak.. kamu kecik lagi, apa nak malu, ibu je yang malu bila orang tegur apasal rambut dia macam ni.. hehe..



eh, dah bebel panjang pulak.. okey la.. see u again.. babai.. wassalam :-)



 

6 comments:

Ilhamny.com said...

ok jek nampak...siap ada slope l..

faiez said...

eheheh...tu la kan...dok umah cm panas je vontot....kalu kuar panas plak poket

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ingat nak belimesin rambut tu ar..yg mamak2 guna utk potong rambut tu..sbb rafiq skang melalak if potong rambut..dulu2 tak pon..akal dah makin panjang..hmm

ejaMaria said...

oh... akak dah tak potong rambut Luqman... mmg hantar kat mamak... bayar rm5... letih la klu potong sendiri... dia tak reti diam... karang tobek sana sini... klu kat mamak elok je dia duduk... chait...

Suliana said...

linda,

ada slope?? slope under construction tu, x siap lagi..hehe..


faiez,
betul betul betul..:-)

rose,
sama la.. masa kecik2 je dah try kat kedai cina, melalak tak igt..

kak maria,
murah la rm 5, su kena dulu rm 12, rmbut skit jek ptg, x smpt habis dah melalak.. huhu.. bazir jek..

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

langakah jimat..tak penat ahahah dok umah ejrk...samerlaa kiter..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails