Tuesday, May 10, 2011

perancangan awal

Assalamualaikum....

Apa khabar hari ni? bulan mei ni bulan entri sekali sehari.. hehe.. yela, aktiviti tak banyak, so tak de la nak bercerita banyak sangat kan.. tak idea plak nak bebel panjang2.. Hari ni juga keje agak banyak, insya-Allah kalau tiada gangguan boleh concentrate..

Weee.. tak sabar nak cuti minggu depan. cuti sehari je hari isnin dapat 4 hari.. nak pegi mana?? plan tak pegi mana2 pun, duduk umah je.. boleh?? huhu.. mesti boringkan.. Actually aku pendam sume perkara yang aku duk umah ni, sebab nak bawa ke tioman.. hehe.. hooreyy... plan ke tioman alhamdulillah sume dah settle, tinggal hari nak pegi je..

Kalau tiada aral melintang dan diizinkan Allah, hari 'belayar'nya adalah pada 3-5 Jun.. so, sekarang tengah fikir2 la hari apa nak stat cuti.. time cuti sekolah plak tu kan.. FYI, ini adalah kali pertama aku bercuti2 malaysia yang betul2 cuti.. sebelum2 ni kalau tak silap, macam tak pernah jek..hmm.. ada ke? jap eh fikir.. tak de la.. first time ni.. hehe.. plan ayahnda kami la.. kalau tak de orang push, memang tak de makna la kan..

Dulu, pernah la diorang buat plan ke langkawi.. satu keluarga juga. tapi aku masa tu keje ngan private lagi, susah dan takut nak cuti... so, melepas peluang nak jalan2.. dah la time tu aku yang beria-ia nak ikut, last2 aku yang tak pegi.. so kali ni, masa terluang tu ada, tapi kena kumpul duit dari awal.. Yela, orang gomen ni gaji banyak tu je tiap2 bulan, tak de income lebih, kalau dulu ada duit overtime, claim mileage etc2, sekarang dah duk terperuk kat opis je, mana nak dapat macam dulu kan.. so, memang kena plan awal awal.. 

Eh, dah terbebel plak.. okeyla.. kita merancang Allah yang menentukan segalanya.. Harap2 tiada halangan.. amiinn.... Ok , babai.. wassalam..

 

7 comments:

faiez said...

kalau nk bercuti..mmg menunggu je la kan sue...xsabar...faiz pun xpenah g bercuti su..hukhukhuk...nasib kita sama

ShE-iS-Me said...

Salam, wah besttnyer bercuti ramai2 plak tu...happy holiday ya=)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

a'a la kan..cuti wesak. sib baik sue cakap..if tak mmg lupa langsung..ehehe

selamat bercuti..

ejaMaria said...

hepi holiday... ;p

Suliana said...

faiez,
tunggu irdina besar skit.. hehe...

she is me,
terima kasih.. :-)

rose,
tak amik cuti ke? hehe..

kak maria,
mekaceh :-)

littlehumblelynn said...

sue

selamat bercuti..kak lin pun akan bercuti panjang dr 30/5-10/6-nak pindah umah...

Suliana said...

tq kak lyn,slmt berpindah dan slmt duduk di rumah baru :-) hepi for you..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails