Monday, May 23, 2011

lompat si katak lompat

Assalamualaikum..

petang2 ni nak cerita pasal anak bujang ku yang seorangni.. dah 2 tahun 4 bulan dah dia pada 20hb yang lepas... ibu ingat, cuma tak terlarat nak update saje :-) ingat lagi tuala hadiah nek june nya.. tuala katak.. dulu, masa dapat, dia takut.. tapi sekarang, dia dah tak takut lagi.. suka sangat dengan tuala kataknya.. asal mandi je, nak tuala katak.. hehehe...


perkembangan aqil sekarang ni, berat dia menten 11kg je.. tak naik2.. kalau next cek up lagi 3 bulan tak naik juga, takut jatuh ke garisan kuning tu.. lagi kerap la kena gi klinik kan.. dia makan okey, selera je.. semua makan. coklat terutamanya dia suka.. tu yang gigi dia 'cantik' sangat tu..

Pastu, dah lasak kemain.. ada je buat ibu terjerit2.. ibu jerit atau marah, dia tak takut.. tapi, kalau ayah dia naik suara sikit je, mula la dah sedu2.. haih.. senang betul sensitif kalau dengan ayah nya kan.. Aqil juga suka dengar lagu macam2 sekarang ni.. lagu kanak2 la.. so, ayahnya dah download lagu kanak2 dari youtube like twinkle2 little star, wonderpets, chuggington la.. minat terbaru pada ketapi plak.. siap dengan video, asik ulang2 je la tengok video kat laptop..

Hmm.. apa lagi nak cerita ye. kadang tu banyak sangat yang ingat, tapi bila nak tulis, tak tersenarai pulak.. oo.. lupa.. dia, kalau ada makanan, jam tu jugak dia nak habiskan. biasa la budak2 kan, aku dulu pun macam tu.. huhu.. selagi ada benda dalam peti tu like epal ke, vitagen ke, coklat ke, asyik nak buka peti je kejenya.. dah habis pun asyik sebut je..tu lagi pening, mana nak cari tengah malam minta vitagen.. huhu. kadang tu, bukan minum sangat pun, saje nak cucuk2 botol air tu.. 

susu tepung? minum tak? kat rumah dia tak minum.. minum kat nursery je la. tu pun tak tahu la minum habis ke tidak.. tak kisah la, janji dia dapat makan dan minum yang mencukupi, asalkan berkhasiat. kalsium bukan sahaja dari susu tau, boleh didapati dari sumber lain like cheese, coklat dan juga bahan tenusu yang lain..

Lagi?? dia dah pandai ajuk hantu camana.. dia angkat tangan dia sambil jelir2 lidah.. tapi bila ditanya apa tu qil?? harimau tiger :-) 

Okla, time to go back.. kalau ada apa2 yang menarik tertarik lagi i story mori okeh :-) bye. wassalam

p/s: nape ye umur dah 2 tahun lebih air liur masih meleleh2, macam tak dapat nak control air liur tu.. korang camana anak2??

 

6 comments:

mama maman said...

cumil towel aqil la... suka tgk.. hheee...

Wanita Luvly (^__^) said...

dulu kalo kecik2 mcm ank twin wani yg meleleh tuh..kasi letak sikit garam bawah lidah dia...pas 9 months dia dh stop meleleh dah...wani x der pegalaman sebab raeys xmeleleh..opismate wani pun wat mcm tuh jugak..tp time ank dia kecik lagik la..dlm 5 bln mcm tuh..ni dh besar xtau la..tp rasanya nanti2 ok la tuh.

ejaMaria said...

hehehe... ada ngidam ke masa pregnant dulu ?... kata org klu ada kena cari... bagi dia rasa... itu petua... tp yg akak tau salah satu sbb pasal tumbuh gigi pun ye jugak... gusi tak selesa... tu air liur meleleh... :)

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

agaknyer dye masih teringin kot nak makan paperr hehehe..tak tau la mama aqil

Suliana said...

mama maman,
terima kasih :-)

wani,
masa kecik2 tak de la leleh sgt, bila dah 2 tahun ni, menjadi plak meleleh tu.. huhu

kak maria,
x igt la dulu ngidam apa tak dpt. tapi su x de la mngidam pun. hehe.. mungkin la sakit gigi kot..

mama mya,
hehe..

Wanita Luvly (^__^) said...

dia suka main airl iur la tuh..hehehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails