Wednesday, May 18, 2011

kegemarannya

Assalamualaikum...

Cer tengok apa beza gambar2 di bawah? hehe.. bezanya baju ibu dan aqil je lain. yang lain, sume sama.. lokasi dalam keta setiap pagi.. memang macam ni la keadaan dia.. si kecil aqil ni tiap2 pagi, kena kejut dia bangun tido.. pastu, dah dokong masih lagi tido atas bahu ibu sampai la masuk dalam keta..



dalam pada dia tido tu, dia separa sedar. minta honey star.. "HONEY STAR".. ibu pun kena la kasi aqil pegang.. honey star tu beli yang pack besar masukkan dalam bekas tipuware untuk bekalkan dia kat taska. dulu, beli school pack tu, tapi bila compare2 macam school pack tu mahal sikit..

mesti korang tertanya2 kan camana progress cerai susu aqil sekarang? kalau tak tanya pun, aku cite jugaklah.. hehe.. kalau hujung minggu, awal2 pagi lagi aku dah sapu kopi.. sampai la ke malam.. lepas magrib tu baru aku bersihkan kasi dia minum.. dia boleh tahan jugakla nak nenen.. cuma lately, aku macam malas sikit nak sapu kopi, habis kotor baju aku ni.. so, peluang keemasan la untuk aqil kan.. tapi, kalau weekdays, lepas balik keje memang kasi can la dia minum kan.. tapi, kalau dia over sangat, aku sapu juga la kopi tu..

Tapi, sekarang dia dah pandai.. kalau sapu nipis2, nanti dia bersihkan. asalkan hilang habuk kopi tu, dia sedap la bergayut.. tu yang kena sapu tebal2 tu.. baru dia tak mau betul, tak berani nak cuba. hehe.. kadang tu, balik dari keje, dia pandai bodek, nenen yek.. tapi tak lama tu, dia juga yang minta sendiri. hmm.. bila la nak berenti budak aqil ni.. tapi, dua tiga hari ni, time malam dia dah jarang bergayut. mungkin dah puas dapat kot. sebelum tido mesti nak nenen. aku ni waktu malam tido bercakap okey.. "dah dah.. lepas lepas" tak tahan sakit.. huhu..

okeyla.. tu je nak corat coret... wassalam.. babai




6 comments:

faiez said...

manjanyer.............

Suliana said...

memang faiez, manja.. :-)

sisanizu said...

Su tak alahan ke? ade rase mual tak ?

mamamuaz said...

su cer pakai bra itam? aqil takut x? Muaz tgk pelik je kaler itam ni, trus jadi x nk nenen...heheh

Suliana said...

sarah,

alhmdlh, dua2 prgncy mmg tak de alahan mabuk2 :-)

mama muaz,
hmm.. sama jek.. tak takut lansung :-)

Mrs. Daniel said...

hehe...jadi kopi susu la lolipop dia. =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails