Monday, May 30, 2011

Duka dalam suka..

Assalamualaikum..

Hai kawan2!! dah cuti sekolah kan? tak sabar dah aku nak bercuti weekend ni.. tapi ada berita sedih sikit.. siap dah terbawa2 dalam mimpi ku malam tadi.. hmm.. Dalam pada membuat persediaan nak bercuti, one of my family tak dapat plak join same. tak lain tak bukan sape lagi, kak long aku la.. terpaksa dibatalkan percutiannya ke tioman.. ala, sian aqil.. tak de kawan nak main2 pasir nanti.. aiman kena semput @ lelah semalam.. mula2 dia demam, muntah, pastu masa dia tengah tido kak long aku cite, nampak perut dia melengkung ke dalam, dada berombak2.. hmm.. semput rupanya. bawa pergi klinik, doktor kasi gas sume la.. tak pernah pulak dia kena semput sebelum ni..

So, bila anak dah tak sihat macam ni, percutian plak hari jumaat minggu ni, jarak masa yang singkat untuk dia recover balik tu, macam tak sempat, takut dia demam balik kat sana.. hmm.. kalau aku pun pening kepala. nak cancel dah tak boleh, sebab masa terlalu singkat. boleh cancel tapi burn la kan duit tu, 800 lebih tu.. lagi pun, ni cuti sekolah, super peak season.. so, kena cari orang ganti...ada sape2 nak pegi? hehehe...

Sian aqil nanti tak de kawan.. tak pelah, kesihatan abang aiman lagi penting kan! cer tengok, ibu dah siap beli swim suit untuk aqil.. siap ngan korek2 pasir lagi.. sape plak nak teman aqil korek pasir ni.. hehe...

cantik tak baju aqil?? saiz 6 ni.. ibu beli RM 39.90 jek.. tak koser nak beli yang mahal2, pakai kejap je kan.. hehe

 gigih mencuba.. siap pakai dua lapis baju lagi.. hehe.. nasib baik muat...

dah siap dah selongkar peralatan korek pasir.. sampai hari ni, udang ke mana, ketam ke mana dah.. 

okey, tu jela corat coret pagi ni.. berita sedih dan berita tak sabar nak bercuti. tapi tak leh suka2 sangat kan.. suka membawa duka.. so, buat2 biasa jek.. wassalam



 

5 comments:

Ilhamny.com said...

eh, linda beli kat reject shop pertama kompleks lg murah tau..RM19.90 jek... mesti sue x survey sampai kesana...hehehe

Suliana said...

la ye ke.. mmg tak pergi pun reject shop tu, x sangka plak ada.. :-( rugi i :-)

Syahada Ahmad said...

teringat pulak ke Aliya bila anak kakak sue kena macam tu. seriauu... mintak jauh la lepas ni.

enjoy your trip this weekend. Aqil paling hepi sbb awal2 dah tangkap udang, siap bwak dari KL lagi. ;)

Suliana said...

sya,

haah.. faham kan bila anak dah pernah kuar masuk spital..

harap2 aqil sihat, tak meragam kat sana.. haha.. udang dan ketam warna warni tu.. hehe

ejaMaria said...

Sue, akak paham klu anak semput... bole join pegi cuti tapi Aiman tak bole la main pasir dgn Aqil... ubat kena bawa dan kena ambil ikut masa... then jgn pegi tpt yg crowded... tapi itu pun kalau kak long Sue berani la... klu tak berani... better stay kat rumah je la...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails