Tuesday, May 3, 2011

botol susu untuk aqil

Assalamualaikum..

tadi, waktu lunch, aku pegi sogo.. nak mencari botol susu aqil yang memang tak pernah replace sejak dia lahir.. boleh?? boleh.. sebab aqil ada banyak botol susu.. hehe.. masa aqil baby, beli botol avent dan pam susu, dapat banyak botol.. tapi sekarang, puting je la bertukar.. kalau tak kerana digigit oleh aqil, tentu nya ibu tak tukar lagi :-p oleh kerana sogo dah bertukar wajah, macam bestnya tengok barang2 dia.. padahal barang dia sama jek.. huhu.. ruangan baby kecik macam dah kurang jek, ruangan kasut baby je yang besar.. tapi cantik la susunannya kali ni, nampak up sikit la..

okey okey.. botol ini ye ibu beli untuk aqil..
 satu tempat letak susu, sippy cup NUK, botol wide neck dari pureen..

sippy cup ni agak mahal.. huhu.. RM 50.++..  puting dia jenis getah.. belikan la untuk si kecil aqil tu, dia suka mickey kan. harap2 aqil minum ye susu.. 

botol pureen ni murah saje, RM 9.30 kalau tak silap.. botol susu aqil sume wide neck.. konon menyerupai breast la puting nya.. kebanyakkan botol aqil macam ni.. nak beli tommi tippe tapi dah tak de plak booth dia dalam sogo ni.. dulu ada kejap, tapi ibu ni berkira2 nak beli, jadi dah habis la promonya.. nak beli online macam malas la pulak.. huhu..

Okey.. itu saje.. wassalam

 

8 comments:

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

cantik2 kan botol2 susu baby2 sekarang nikh...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sy plak dahbeli botol puren masa warehouse sale ari tu..tapi tak guna lagi..nak cube guna avent yg biasa rafiq guna je dulu utk isomil esok..nak tgk respon dia camne..if dia nak..leh la guna wide neck pureen tu ..if dia tamo isomil simpan utk adik dia jerlaaa huhuhuhuhu

Marsha~ said...

ooo.. dah ceraikan aqil dr susu badan ek... memang perit kan tp kena jugak train.... dah besar dah.. hehehe... qila dulu stop sendiri masa sy pregnantkan ariq.. tatau nape.. :(

ejaMaria said...

mmm... akak nak beli botol baby kiko utk Luqman... pun tak jumpa booth dia kat mana skrg ni kat Sogo sejak dah renowate nih... huh

Suliana said...

mya,

haah.. cantik.. rambang mata nak pilih :-)

rose,
oo sama la ngan aqil punya.. lambat sgt tu rose nak smpn utk adik dia.. hehe

marsha,
masih dlm proses lagi.. klu kita prgnt, mmg susu akan berubah rasa, tu yg dia tak nak kot..

kak maria,
haah la, kena study balik floor kids kat sogo nih.. hehe

sahromnasrudin said...

botol susu baby zaman la nie semua comel2 belaka kan..rasa syg je nak guna

♥MiZz-siHa♥ said...

hohoho..dah lame x p sogo..last rasenye raye last year..

nur easy said...

cantik lak sippy cup tu..;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails