Wednesday, May 11, 2011

blog dah bocor

Assalamualaikum..

Hari ni lambat skit update blog.. ada keje seawal pagi.. sampai ngantuk2 aku.. huhu.. nape la ngantuk, padahal tido okey je, cukup jek.. weee.. pagi ni aku dikejutkan dengan satu statement.. risau pun ada statement tu.. huhu.. aku buat keje dalam bilik big boss.. tolong dia buat slide. ni kalau tengah makan boleh tersembur ni..

BB: suliana, u ada blog eh?
SS: ha?? tak de la *sambil senyum2* encik baca ke?
BB: tak.. anak i baca2 blog, boleh pulak terjumpa blog u.. rajin ye u tulis blog..
SS: hehe.. terkedu sambil mata mengadap screen komputer *dalam otak ni ligat berpusing - mampuih bos tahu dah...

Lepas ni, kena hati2 la jawabnya. dari dulu pun aku hati2, tapi kadang tu kita terlepas juga kan bila menulis sambil emosi. Bila kita tulis blog, lama kelamaan benda ni akan merebak.. internet kan. sume orang boleh baca, tiada batasannya. jadi, bila tersalah cakap sikit, tersalah tulis ke, ada pulak yang terasa hati. sama juga la macam fb. apa juga yang kita post kat wall tu, satu dunia boleh tahu. ko geram kat orang ni, orang itu, sume orang tahu. ko pegi mana, ko pakai baju apa, sume jadi bahan bualan orang kan samada positf tau negatif...huhu.. 

okeyla kang stori lagi eh.. babai..


11 comments:

Syahada Ahmad said...

Mesti buat slide tak tenang. Duk pk, entry ape yang penah pos pasal keje, pasal tak puas ati tentang keje, pasal kena stayback, ekekeke

Cool..... ;-)

Imran@Copenhagen said...

Sebab tu kekadang nak kene tulis elok2, nanti kalo bos bace, kengkawan lama baca, adik beradik, mak2 sedara baca benda pelik2 nanti memalukan dirikan sendiri bila berjumpa diaorang. Lagipun blog mencerminkan peribadi penulis kan..apepun teruskan menulis..biar beremosi tapi ikhlas..ok..hehe

ejaMaria said...

hehehe... pasal tu akak malas nak 'emo' kat blog... karang CNN memana plak tebar cite... pernah gak dah taip2... save... pastu biar... bila dah cool down... delete je entry tu... tak publish pun... lepaskan geram je dgn menaip... ;p

faiez said...

habisla su..ehehehehehe

Suliana said...

sya,

haah la.. muka dah terkulat2 dah.. haha

imran,
ye, tq. noted ;-)

kak maria,
klu mcm tu, xlepas la.. hihi

faiez,
ok je, tak hbis lagi.. hihi

LidaRahim said...

alamak... kantoi sudah hehe. keep blogging!

NUR said...

owh.. ingat bocor pe tah tadi..

♥MiZz-siHa♥ said...

dah kantoi...hehe

Erin Rashid said...

takpe kantoi. jgn ko tulis pasal ofis yg bukan2 takde sape pun akan terasa dak?
pasal fb tu, mmg la semua org tahu kita g mana, makan apa, dgn siapa, baju apa. sah2 ada smartphones asyik nak update status je manjang.. semua nak bg tau kat org!

Taste Of Tapah said...

weh erin tak kenal aku kah.. keh keh

sue ceciter ceciter.. bos mana tuh

fiza arshad said...

betul tu akak, kdg kite nk blog kite as our sweet moment tp kdg2 ikot emosi jgk, hope my blog tak bocor to my bos hahaha
n keep blogging!! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails