Friday, April 15, 2011

sudah melanggan

Assalamualaikum..

Selamat hari Jumaat kawan2.. hari ni aku datang lambat, sangat lambat.. 8.34 pagi baru punch.. ni sume gara2 terlajak bangun, tak dengar jam bunyi, tahu2 hari dah cerah.. 

Ok, semalam dengan rasminya aku kami dah melanggan pakej mustika dari astro.. ni semua gara2 nak tengok Maharaja Lawak.!! kredit picture to mr. google..



peserta yang nak ditengok adalah.... mamat bertiga ini...



Actually, kami tak de la layan sangat raja lawak, yela, kadang tu memang tak kelakar lansung la.. melainkan mamat 3 orang ni, dah terbukti kelawakan mereka.. haha.. so, agenda malam ni kul 10 tunggu depan tv ye.. sangap tunggu mereka ni, time tido tu..

Kos mengambil pakej ni?? murah saje kalau tak silap.. dalam RM 12.. aku ingatkan nak buang mana2 pakej yang rasa macam tak best, tapi laki aku plak kata sume best, sume dia nak tengok.. masak la makcik yang bayar bil ni kan.. bil astro aku saje dah RM 112 sebab amik pakej movie, disney, sports, discovery chanel pun ada. Pas tu, semalam dah tambah pakej Mustika jadila RM 126 kalau tak silap.. haa.. tak pela, nanti buang balik pakej ni.. ye ke buang balik, ntah2 melekat je tiap2 bulan.. hehe.. bil start dia caj bulan depan.. bila kita call, cepat je dia dah masukkan. serta merta dah boleh tengok.. kalau nak buang pakej, kena denda RM 10.. bad........

Rancangan tv pun dah 100 lebih kan.. tengok ke?? yang aku tengok selalu tv 3, tv 4 & 5, movie.. yang lain2 tu pusing2 jika tak de rancangan yang best.. macam2 la cara orang bisnes kan, nak tengok tv pun kena bayar.. bukan ke dulu prinsip astro kurang iklan?? tapi sekarang macam berlambak je iklan kat astro. siap kena tax semua.. haih... dunia dunia.. 

p/s: layan imam muda pun best.. malam ni juga :-) 


 

14 comments:

Ilhamny.com said...

dah lama dah langgan, sejak dr mustika memula ada...last month ingat nak buang, nak amik chanel DH&H suma, last2 raja lawak masuk mustika plak..x jadik nak buang dah..

MommyAqil said...

sama la kita sue..pon dah langgan dah..persediaan awal nk tgk Maharaja LAwak semata..tp lepas dh abis Maharaja ni ingat nk buangla kot..Bil banyak sgt..huhuhu..

Erin Rashid said...

kih kih kih.. finally.. :)
aku pon tak sabar nk tgk mamat 3 org tu
kelakar sudah...

Kasih Kita said...

pergh.. semua chanel akak ambik? Sempat ke nk nonton semua chanel tu hehehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

en somi pon ade tanye..nak langgan tak?? den tak kisoh sbb dia yg bayor..kami tak langgan2 lagi pon..kami pon mmg suke tgk maharaja lawak..

tapi if tambah tu dalam 100++ gak bil tu sbb skang pon dah 80+++ hmmmmmm

Suliana said...

linda,
dulu pun su ada amik D&H tu, yg ada 711 tu kan.. pas tu, buang,sebab nak amik chanel lain.. hehe

mommyaqil,
yelah, byk sgt bil nak kena byr.. :-)

erin,
moh tgk mlm ni.. hehe

kasih kita,
tak semua channel best, tukar2 la smpi jumpa yg best.. tgk sume :-)

rose,
kalau dia bayar, amik je la.. hehe.. sama2 nak tgk kan.. klu nak tgu download u tube mmg lembab sbb pakai broadband jek..

Eyriqazz said...

wah, su amik pakej full lah kiranya.....
kami yg tmbh mustika n disney jd rm80 pun dh pening....
coz, kami amik pakej family jer +sport
tu pun x der masa mana nk nengok...asyik2 alisya nak katun
iman kata, rugi amik yg lain...dh lh BIL MAHAL gile...asyik ULANG2 jer...tmbh2 dia asyik duk ngadp laptop jer...x der masa nk layan tv lg...(ngumpat)...hihihiii....weeknd lak jrg ada kt rmh...

Suliana said...

wa,

tak full kot.. sbb tak amik yg MTV tu.. dulu amik sebab ada 711, pastu dah buang..tula, dulu su pun amik 80 tu.. hehe, kejap je ni, pas ni buang balik..

Wanita Luvly (^__^) said...

mcm nk langgan jugak!
adoyai~

Nia said...

satu je yg tak puas hati dgn astro ni Su, diaorg punya iklan dah byk. Tak phm kenapa nak charge kita mahal2 lagi kalau dia dah buat profit dgn iklan2 tu.

misscha said...

amik jugak? ish2...selamat membayar yer makcik...

misscha said...

p/s: lupe lak..sy x kn lupakan kenangan lift hari ni.....baddddddddddd......:P

axelida said...

fuh dasat toi zaki laki bini nih.. hehee tetiba lak naik nama zaki.. mahap yer guwau jer.

kekda nak gak tambah tapi cam tak reti? boleh?? haha kena cal no 1300 tu ke? tak de no len yg biasa2 tu eh? btoi ke caj kalau potong rm10 jer?

sekian, saya yang tak pasti

Suliana said...

kak ida,

haah, call je no 1300 tu.. zaki la yg call kan.. hehe. caj/denda potong tu mmg rm 10 sekali je kena..senang je..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails