Thursday, April 14, 2011

Sejuk perut ibu mengandung

Assalamualaikum..

Pagi ni mari kita lihat perkara2 yang menyejukkan mata.. hehe.. mata ibu aqil la, mata korang ibu aqil tak tahu ye :-) macam real je gambar ni.. gambar2 ini diambil masa aku tengah sapu2 bilik.. toleh2 tengok dia tengah berdoa kat sejadah, sejadah tu memang terbentang je.. cepat2 ibu amik kamera handphone dan dia pun spoting tunggu ibu snap.. hehe.. itula kelebihan berblog, semua moment anak boleh disimpan dalam blog sebagai kenangan..

 aqil sedang berdoa "Ya Allah, ampunilah dosa2 ibu bapa ku, panjangkanlah usia ibu bapa ku, murahkan la rezeki mereka, masukkanlah ibu bapa ku ke dalam syurgamu.. amiin.." ibu harap bila aqil dah besar, aqil doa macam ni ye.. :-)

 sujud jangan tak sujud. siap pakai kopiah ayah lagi.. tak sah tu aqil, tutup dahi. hehe..

ni pulak, gambar dia tengah makan sambil tengok tv.. suka sangat lauk berkuah.. kuah togey putih pun layan.. aauummm.. ibu tunggu je aqil makan, sambil pilih2 ikan takut tercekik tulang..

Semalam ada rajin sikit la aku melipat kain.. bukan ada rajin, memang kena rajin la sebab umah dah macam tongkang pecah, ibu outstation kan.. so, lipat la kain sampai habis.. kang weekend ni nak basuh kain lagi, memang berlonggokla kain tak lipat.. better habiskan sikit2.. bertemankan si budak kecik ni lipat kain.. sibukla dia main hanger sume..

sejak akhir2 ni dia suka mengeluarkan perkataan yang tak terjangka.. tiba2 je duduk kat sudut sambil buat muka kerek "apa ni??" uii.. tak pernah ibu tengok aqil cakap macam tu.. hehe.. pastu, dia suka cakap wekk.. macam mengejek. banyak kali.. kalau orang tegur je, wekk.. siap la kena marah kan kalau bad attitude.. sekarang ni, memang tengah aktif menyerap apa yang orang buat dan orang cakap.. so, ibu bapa, perlulah tunjuk contoh teladan yang baik depan anak2.. 

lagu yang latest dia tahu nyanyi lagu enjit enjit semut sape sakit naik atas.. ni mesti cikgu dia yang ajar kat school kan atau cikgu nya terpengaruh dengan hantu kak limah.. hehe..

ok, sekian.. wassalam

12 comments:

Eyriqazz said...

mmg sejuk mata memandang tgk aqil duduk berdoa tu

fiza arshad said...

touching tgk aqil tadah doa n sujud..nnt faris da besar , nk ajar solat, n ble tgk faris sujud, sure meleleh air mate umi die ni, sejuk perut ibu mengandung, alhamdulillah :)

faiez said...

sejuk tul mata sampai nk nangis pun ader..touching plak...harap2x irdiena pun mcm nieh..insyaAllah

mamamuaz said...

leh wat menantu nih..tp aunty xde anak pompuan :D

Suliana said...

iman,

ye.. harap2 dah besar macam tu la jadinya..

fiza,
insya-Allah moga faris akan jadi anak yg soleh..

faiez,
kaannn... :-) insya-Allah, moga irdiena jadi anak solehah..

mamamuaz,
tak pe aunty, tgu turn adik gegel muaz :-)

ShE-iS-Me said...

Alhamdulilah...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

so sweet
rafiq taksuka kopiah..if buh dia buang jauh2..huwaaaa
tapi tonggeng terbalik la solat..ahahah..cute kan depa ni..:-)

ejaMaria said...

uittt... belajar lagu enjit semut dgn kak limah ? ini sudah lebih... ;p

rihana said...

hehe commey aqil.. good boy ;D

Erin Rashid said...

su, sbb tu penting kan kita sbg ibu bapa kena bersolat. sbb anak yg lihat pun turut terkena tempiasnya.. :)

Suliana said...

erin,
yela.. kita yang mencorakkan mereka..

CheRus said...

Salam perkenalan,

Jom join contest nie..manalah tau ada rezeki..tak pun survey2 breastpump medela..thanks

http://www.momsimpleshop.com/2012/02/i-want-this-contest-bermula.html

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails