Monday, April 11, 2011

kisah anak bila dah pandai macam2

Assalamualaikum...

Weekend yang lepas, kami lepak2 di rumah saje.. tapi, hari ahad balik kampung suami di lenggeng.. hari sabtu pulak, aktiviti mengemas rumah yang tak berapa nak kemas tu.. kemas gitu2 je la kan.. hehe.. petang sabtu, aku buat kek butter tu lagi.. memandangkan sume barang dah ada, so, gunakanlah sebaik mungkin.. dalam resepi tak de plak cream cheese, tapi, aku tengok ada lebih, so aku masukkan juga seciput tu dalam adunan kek.. tak de effect pun.. hehe..

Anyway, kali ni, kek aku menjadi!! tak de tapi2 dah.. memang gebu, masak sekata je.. hehe.. alhamdulillah.. usaha tangga kejayaan.. makan panas2 pun sedap.. hehe.. ada suku lagi kat umah, tak sempat nak tapau kasi acik nana sebelum gi JB :-) tunggu aku balik ye nana :-p


Gelagat anak ku di kampung melihat ayam.. jakun.. sibuk nak terkejar2 ayam.. dah la pakai kasut atuk nya.. selipar nya tertinggal dalam keta satu lagi.. hehe..

 mana ayam ni...

 haa.. tu dia..

 tu ayam kokokoko ibu .. :-p

aqil dengan baju raya dia tahun lepas.. masih muat lagi.. 

aqil sekarang ni dah pandai memilih baju.. dia dah tahu baju mana ada bola, baju mana ada upin ipin.. ee.. geram kadang tu time nak pilih baju untuk dia.. macam la baju bola tu banyak sangat.. takkan nak ulang pakai yang sama je kan.. so, bila dipaksa pakai yang ibu suka, macam ni la jadi nya...

melalak... tapi bila dah selamat pakaikan, ok jek.. 

lagi satu kan peel dia bila dia dah pandai bercakap ni, asyik ulang soalan yang sama jek.. contoh, AYAH BUAT APA TU.. berpuluh2 kali.. suami ku cakap, teringat iklan burung murai.. pastu, dia plak, bila kita tanya asyik ber 'aaa'?? banyak2 kali sampai kena marah.. huhu.. nasib la kamu nak.. 

sekian.



3 comments:

sisanizu said...

ha ha kelakar pulak terbayang ..aqil tanya byk kali

Eyriqazz said...

bestnya kek butter su ni..
mmg buat azwa terliur n nak cuba sgt2....
kalo amik order nak x???....mcm ne dgn kos penghantaran???

Suliana said...

sarah,
mmg.. letih nak jawab..

wa,
nak order?? haha.. su pun buat kadang jadi kdg tak jadi.. dtg la umah, nnti su buat utk wa.. tak pun, wa try je buat sendiri, insya-Allah jadi, ala, kita je nak makan kan, bukan org tahu bantat ke tak.. hehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails