Thursday, April 28, 2011

idea untuk dinner

Assalamualaikum..

Again, saya kembali.. :-) ni dah petang2 macam ni kan, sure mencari idea nak masak apa balik karang kan.. okey, jangan pening2 kepala. meh nak kasi idea. cait, macam pakar masakan la pulak.. kekekeke..

malam kelmarin:
ikan goreng untuk aqil
sambal getuk untuk ibu aqil - ambil resepi dari kak alina dan sudah buat berulang kali, i like :-)
sup sayur letak isi ayam untuk seisi keluarga. ironi nya, sup sayur malam tu sedap..:-)
telur dadar campur cili api untuk ayah aqil

untuk malam tadi pulak:

udang masak lemak cili api campur dengan kacang panjang dan PETAI.
apasal pulak letak petai? ni resepi mak mertua den..bagi peminat petai, memang best :-)
suami pulak kata, sedap gulai lemak ku ini (jarang ye masak gulai lemak sebab mak dia lagi terer masak- ni kes tak nak kalah dengan mak mertua. hehe)

yang kedua pulak:
ikan kerapu tiga rasa. ceh, nak juga tiga rasa. padahal apa yang tiga rasanya?
masam manis masin. itu ke tiga rasa? hehe..
ok jugak. sedap tapi sayangnya hiasan2 tu tak habis makan.
 banyak sangat lauk berat malam tadi. 2 lauk pun tak habis, udang simpan dalam peti, balik panaskan saje.

ha.. ni apa kes plak ni?? jangan biarkan makan malam anda dicemari dengan tangisan anak anda!!! orang tengah lapar, dia sibuk nak ajak ibu baring nak nenen. ibu sekarang ni kalau lapar, tak boleh bertangguh. siap la aqil kena marah dengan ayah.. sian dia.. ayah pulak, kalau marah macam orang naik hantu. sabar je la, orang tengah lapar memang macam tu. eh, macam pantun pulak :-p

okey, dah.. selamat memasak!! babai. wassalam :-)



 

7 comments:

Hidayu Yusof said...

nice blog..suke bc.! jom follow my blog too...im new..!
boleh share story tentang ank2..
http://akuda-ayu.blogspot.com/2011/04/perkembangan-darwisy.html?spref=fb

Syahada Ahmad said...

suka kanklu asben puji kita masak, rasa nk masak selalu. tp klu komplen tak sedap, pastu compare ngan mak dia masak lg sedap, siap la! mogok masak la 18 hari. :p

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

besh...betuiii dapat pujian...hehehehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

alorr sian kene marah
sian dia nak nenen..:-P

su lom mabuk2 lagi eh? sbb sy aritu tengah mabuk mmg takleh nak masak..huhuhu

Amiizaa2001 said...

sedappnyaaa sueeee....

waaaa aqil peel sama mcm balqish....nangis mcm kena pukul kalaou nak etek:)

Suliana said...

hidayu,
tq.. insya-Allah nntisy sgh bblog awak plak ye :-)

sya,
ye, suka la.. klu kutuk tu yg mls nak masak . hehe..

mya,
hehe.. suker...:-p

rose,
alhmdlh, su tak mabuk. masa aqil dulu pun tak mabuk. kali ni berangin sendawa je la..

kak mieja,
haah.. ngada2 je lebih budak ni, time mkn time tu la nak nenen..

Noli said...

salam jumaat..haiii..bestnye tgk makanan byk2..hihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails