Wednesday, April 13, 2011

Hotel Puteri Pacific johor Bharu - The foods

Assalamualaikum..

Hari ni dah masuk opis.. mood nak buat kerja ke laut, letih tak habis lagi.. ok, kita sambung balik cerita meeting di JB ye.. kali ni nak cerita pasal makanan nya pulak!! wah, bab2 makan memang seronok..tu yang suka masuk hotel tu, sebab katanya nak makan best2.. kalau sehari makan kat hotel, boleh la dikatakan sedap.. tapi kalau dah hari2 mengadap makanan hotel je, jemu plak kan.. memang banyak makanannya, lauk dia sama tapi cara masakan saje berbeza.. contoh lunch ada kambing masak kari, malam kambing panggang.. lunch udang masak hitam, malam masak sambal.. gitu..

Kalau mengikut perut aku yang jarang2 dapat makan enak2 begini, harusla ulang alik memilih makanan kan.. nasi?? no no no.. amik lauk saje. cuma first day datang aku amik nasi, banyak plak tu, lepas tu menyesal sebab dah kenyang sangat, tak muat nak masuk makanan lain.. hehe..

Tapi, di Pan Pac ni, memang sedap la makanan2 nya.. HALAL lagi.. pelayan2 nya sangat baik. tak de la berkira sangat. kita cakap JKR, ok, masuk je.. sape2 yang bawa family ke husband ke, lepas aje. tu waktu lunch, tapi bila breakfast, dia ada catu/tanya la no bilik sebab pagi ramai orang breakfast kat situ.. may be breakfast free kot untuk tetamu hotel.. 

mohle nak tunjuk gambar makanan di mana ia memberi idea kepada anda2 semua untuk makan tengahari hari ni.. hehe..

 salad.. anyone?

 lamb dengan telur2 ikan.. 

 fish fillet with mix veggie.. keropok mesti ada ok :-p

 desserts for tea after meeting.. ni la yang aku dok kejor:-) suka benor ye  makan kek creamy nih..


breakfast yang banyak gile.. pastu menyesal tak habis makan kuih yang 3 ketul tu.. tapi aku sumbat jugak..

Sesungguhnya rakyat Malaysia ini amat bertuah hidup di negara sendiri kerana banyak pilihan makanan yang boleh didapati.. orang kita mati berpenyakit kerana banyak makan, siap pilih2 nak itu nak ini, kalau orang Somalia, mati kebuluran tak cukup makanan.. okey.. to be continue.. terus rasa lapar nak makan nasi..

Sekian.


10 comments:

faiez said...

air liur meleleh

FazliShukor said...

SEDAPNYEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Suliana said...

faiez,

hehe..lap cepat :-)

fazli,
sedap bangat sey.. :-)

misscha said...

sedap banget akan tetapi baru mkn 2 hari rasa...muak..rindu maskn kampong

Wanita Luvly (^__^) said...

sedap...

Ilhamny.com said...

wah tringat dulu masa blaja kat johor, lnda part time ujung minggu keja kat banquet hotel puteri nih, (carik duit lebih, mak bg x cukup)... dok serve makanan kat tetamu...bos pesan, mcmne pon kena snyum, x senyum, tolak gaji...balance2 yg x abis, kami bkn leh mkn..kena buang jek suma2 tu..prosedur...nak makan, gi makan kat kantin jek..

ejaMaria said...

mmm... heaven nyerrr.... ;p

Suliana said...

mmg sedap.. kalau sekali sekala makan, terasa la nikmatnya kan.. :-)

linda,
oo pernah keje sini dulu ke.. sayang nya kena buang, membazir. curi2 mkn tak blh ke?? hehe

SiNoMoSa said...

Pergghh itu semua masuk perut ko ke ngah?? manyakkk nya hehe

Suliana said...

kak shim,

yang breakfast tu mmg sume kita punya :-) habis okey :-)tu yg rasa mcm tak lalu nak mkn hari ni, kenyang dah, terover mkn 2 hari lepas :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails