Wednesday, April 20, 2011

aqil demam lagi

Assalamualaikum..

Hari ni aku masuk lambat sangat. 8.45 pagi.. nak tahu kenapa?? malam tadi, budak aqil tu demam muntah muntah.. sian dia.. aku tido dalam kul 10 lebih, bangun dalam pukul 1 sebab dia dah muntah selambak.. baru je ibu tukar cadar weekend lepas.. suka tau aqil ni.. kalau tak pampers bocor, aqil muntah pulak ye.. siap la lepas ni bau muntah je satu bilik.. sian, dua kali dia muntah..

Malam tadi dinner, banyak juga la dia makan.. habis keluar semua ikut mulut, ikut hidung.. aqil jarang muntah sebenarnya.. sian dia.. panas dia dalam 38.3 pagi tadi.. Ibu bekalkan air masak, ubat demam untuk aqil.. sian aqil, malam tadi asyik minta minum air masak je.. hari ni ibu keje, busy sangat sayang..

Jadi, aku terlajak bangun la sebab malam tadi asyik berjaga.. harap aqil cepat baik ye.. tak mo demam lama2, macam hari tu, sehari je dia dah baik.. Ibu sayang aqil.. babai.. wassalam


 

10 comments:

Syahada Ahmad said...

cepat sembuh ye aqil. Sian ibu, kang gilir2 muntah ngan ibu lak nanti.

Aqil demam sbb nak dapat 'kawan' la tu. :-)

ejaMaria said...

call nurseri tiap2 4 jam tau Sue - pantau Aqil... biar la diorg kata cerewet pun... akak risau kalau demam sampai muntah... muntah ni biasanya klu anak akak sbb kahak + lendir banyak... psl tu batuk + muntah... klu perlu bawa klinik ye...

* psl Kosmo! tu artikel 'laman' akak keluar hari ni... betul la tu... ;p

Suliana said...

sya..

tq sya.. ehehe.. ganti ibu dia plak muntah2.. hope aqil cepat baik

Suliana said...

kak maria,
tq igtkan su.. tu la, nanti nak call nursery ok tak.. sblm ni dia selsema, batuk tak de plak..

pss.. dah baca dah kosmo online.. fames gitu :-)tapi syg tak de nama blog..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

aqeel demam nak dpt adik kot..:-) moga cepat sembuh ya sayang..

faiez said...

cian nyer aqil..pastu kat nursery plak..xde sp tgkkan...risau

Suliana said...

rose,

hehe.. mungkin la.. beralih bulan.. lupa la harini ulang bulan aqil :-)

Suliana said...

faiez,
itu la.. mak nya sibuk ada benda urgent tak leh cuti.. huhu

NaDia CoMaNeCi said...

cepat sembuh yer aqil...

sue, aq baru tau ko pregnant..congrats yer..jaga kandungan leklok..hope for baby girl dis time.. ;)

mamamuaz said...

su...congrats for d two line...baru tau nih...tumpang excited..
t care k!! ;) bestnyer!!!!!!!!!!!

get well soon aqil...;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails