Wednesday, April 6, 2011

Alamat service spectra 3

Assalamualaikum..

Dah lama tak cerita pasal breastpump kan.. sejak dua menjak ni, ada la dapat beberapa komen yang menanyakan kat mana aku service pam spectra 3 aku ni.. rupanya, bila dibelek2 balik entry tersebut, memang tak cerita detail pun.. .so, lepas2 ni  korang leh refer entry ni yek kalau nak gi service pam susu..



Ok kawan-kawan.. aku hantar service spectra 3 ni di service centre di subang jaya..ni alamatnya ialah no. 41, jalan SS 18/6, Subang Jaya, Petaling Jaya.. kalau tengok di body pam tu sendiri, dia ada tulis no telefon kan iaitu : 03- 5631 7288.. so, kalau korang tak tahu jalan nak ke sana boleh la call diorang.. ATAU PUN, boleh minta diorang amik kat opis atau kat umah.. tapi kena ada caj sikit la untuk despatch diorang tu.. bayaran despatch may be pergi balik dalam 10-20 ringgit.. nanti bila dah hantar service, dia cek la apa2 yang rosak atau perlu tukar.. tinggalkan pam di situ dalam 2 hari baru siap.. atau pun, kalau korang tak segan tanyala, ada replacement pam tak?? hehe..

Waktu buka opis dia tu, memang opis hour.. 9.00 pagi to 6.00 pm.. tu yang susah skit nak pegi bila time kerja ni melainkan kita cuti.. nanti dia akan kasi trade mark dia apa tau "u tahu tak JM Beriani?? haa.. kat situ la".. huhu kalau sape2 yang tak kenal area subang, memang masak la kan.. tapi senang je, area subang ni banyak signboard dia tunjuk jalan sana sini.. hehe..kalau aku pegi sorang, memang sesat la kan, ko letak la banyak mana sign board, yang pasti, memang kena ada orang teman nak bacakan sign board tu..

Ok.. spectra 3 aku alhamdulillah masih sihat dan aku still pam lagi 2 kali sehari.. hasilnya tak banyak la, 5oz setiap kali pam.. so dapat la 2 botol saje untuk 1 hari.. aqil pun xminat sangat nak hisap susu tru botol... so, dia gi sekolah, aku kasi 2 botol je la.. stok pun banyak lagi dlm peti tu.. lepas dari aku service pam bulan 6 yang lepas, aku tak service2 dah.. tube dia pun aku gunting je kalau dah longgar.. hehe.. cer kalau dapat baby lagi kan, nak beli yg medela yang ribu2 tu PISA ke, boleh?? hehe.. nak juga try la dah orang kata memang best among the best kan.. tu la jadi ibu ni, gadjet macam ni la yang memporak perandakan duit.. hehehe.. tapi, berangan je dulu.. baby baru belum ada lagi yek.. hehe..

okeyla.. jangan lupa service pam korang ye kalau dah lain macam bunyi atau komponen dia dah kuning2 koyak rabak :-) bye. wassalam
 

10 comments:

MaS PuTRi said...

bagus kak.. keep itu up! mas dah campur susu formula dah... dlm 80% gitu =(

syuhaila binti mustafa said...

nk kena service lh jg.. :) tq for sharing d info..

Nia said...

kalau di kalangan kawan2 yg BF, saya selalu denganr pump Medela dengan Spectrum ni. Tapi, saya tak pakai le, sebab BF nya 2 bulan je..hehe..

Nadine said...

salam,

thanks for the info. saya mmg plan nak service spectra saya for next baby. :)

Ietams said...

salam..
akak google psl service spectra 3 ni,
jumpa entry ni. nak tumpang tanye ni..
boleh tau tak, brp kali nak kene service / masa bila yang kene service? ataupun dia mmg ade fix timing utk service?
kalau buleh bagi info psl servicing ni, lagi bagus..

Suliana said...

ietams,

dalam masa 6 bulan selepas tarikh pembelian, servis dia masih free.. klu akak nak gunakan ke'free'an dia tu, lagi bagus.. bukan apa, saje kita cuci2 kan, mana tahu susu termasuk dalm pam ke kan,selain dari tu, nak buang bakteria2 yg ada dlm pam tu.. kalau ikutkan saya, saya rasa macam dah tak kuat suctionnya, saya hantar la servis, tapi selama 2 tahun sy pakai ni, ni baru kali ke dua sy servis.. agak2 rasa bunyi dah bising ke, boleh la hantar servis :-) ni pandangan saya je la kak :-) tq

Ietams said...

tq byk² info tu ye su..

ainarohani said...

Salam...tumpang lalu...nk tanya,kt klntan ad x tmpt service spektra ni?dah 2 thn pakai xpernah service lg.

Siti Asiah said...

same la kite ainarohani, 2 thn gn xpnh servis lg...ni tggu utk bersalinkan ank ke-3 ingt nk g servis dl...:)

athirah said...

huhu my spectra 3 baru ada problem since beli 2012..suction low..call histopoint suh try tukar membrane..ken abeli online dari littlewhiz ni..kt area pasir gudnag xde stok plk..kenala guna medela manual..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails