Sunday, March 27, 2011

Warong Santai, Tesco Ampang

Assalamualaikum..

Dah hampir 1 pagi tapi belum tido lagi... apa buat tu... hehe.. tadi layan konsert pak nil sampai kul 12.. sambil tu, si kecil aqil tengah riang gembira lagi.. main lompat2 depan tv ni ha.. sekarang, dah pengsan dah.. dapat nenen, tiba2 senyap.. terus zzzz.... samala dengan siang tadi, tak sangka dia boleh tido sendiri.. selalu nya, terjerit2 panggil ibu, tapi tadi, ibu mandi dan basuh kain, senyap je kat bawah, dengar bunyi katun je. intai2, dah tido.. kesian pulak. hehe..

Tadi, lepas maghrib, kami ke tesco ampang.. dah gajikan, so kena stock up la apa yang patut.. terbang RM170 lebih. huhu... penyumbang terbesar adalah pampers aqil 2 bungkus je, L 72 keping RM 32.90... yang lain2, barang2 yang harganya dalam 5-10 ringgit, kumpul2 jadi 100.. haa.. amik ko.. selalu kalau ke tesco, memang dalam 100 juga habis.. gitula cite nya.. zaman sekarang ni, nilai duit tu kecik sangat.. so, PM, sila naikkan gaji saya :-p

Bila dah kuar ni, mesti la mencari makan kan. nak singgah di Warong Santai, memang penuh la kan.. so, masuk la kedai sebelah nya.. kedai Linda Onn.. upss. kedai Linda Onn dah pernah review kan makanan dia. yang mee rebus tulang tu.. aku nak review warong santai plak.. makan dah lama, tapi duk peram cerita nya.. hehe..

 mi bandung pilihan ku.. kalau ikut kan blogger lain. memang boleh rekemen la mi bandung ni.. harga dia dalam RM 4.50 kot.. sedap.. kalau kedai penuh, boleh bungkus makan di rumah..

 kopi ais untuk suami.. kalau en. suami dah kata sedap, memang sedap la kan.. tengok aqil pun suka.. dah la frust kopi railway kluang ada DNA babi, so, boleh la berjinak2 dengan kopi ais warong santai plak.. tapi, kopi apa dia pakai ni?? 

 nasi goreng seafod.. Harga tak sesuai okey... RM 7.50 kalau tak silap.. ala2 nasi goreng paprik, tapi kalau udang dan sotong tu gebu2, boleh la letak rege itu.. ni, udang dan sotong pun tak berapa sihat.. mahal la tokei.. sori ye...tapi dari segi rasa, okey, sedap..

Okey, dari  segi masa menerima makanan tu, memang lambat.. setengah jam.. yela, dah tag line nya makanan dari 'wok'.. makan panas2 baru masak gitu.. lama tau tunggu, untuk kitorang yang lapar ni, memang meyumpah je la.. kedai plak tu, sempit, memang full house je la, kelip2 mata je la tak dapat masuk, pegi kedai lain.. sila besarkan kedai atau amik lot tepi ye.. harga?? boleh tahan la, tapi certain harga tu macam kurang kena... rasa?? berbaloi tunggu lama, mujur sedap :-)

Korang nak cuba?? sila la jengah jika ke tesco ampang ye .. 

sekian..


11 comments:

TheFusionTea said...

Aslmkum, i pun kalau beli beras atau mamypoko, rasa shopping sgt :)

kak ina kl (2) said...

oklah tu tak sampai RM10.00..sekarang ni barang mahallah...

oooo tak sangka ek kamu satu kelas dengan iman..bolehlah korek rahsia camner iman dulu ek

Suliana said...

the fusion tea,

wslm.. memang, beras tu nasib baik 2 bulan sekali jek.. hehe

Suliana said...

kak ina,

utk mknn bergoreng, klu takat simple mcm tu, mcm tak berbaloi je rm 10.. hehe..

ye, satu kelas dengan iman & wife dia.. hehe.. apa nak dikorek tu.. kekeke

faiez said...

tulla kan..kalu bwk rm100 mmg dh xckup...uwaaaaaaaaaaaa

angah said...

smlm br pas mkn @ santai tesco rawang sue.. mkn ns grg seafud tu gak :p

smlm pelik plak org x ramai.. so service pon ok & mknan pon berbaloiiii :D

Suliana said...

faiez,

memang.. klu nak beli pun kena bajet2..

Suliana said...

kak is,

may be rawang tak ramai org kot, klu kat ampg tu penuh sentiasa..

Erin Rashid said...

aku pon shopping kalau tak lebih rm200 tak sah
itupon pampers camimi dah takde. kalo ada gawat la beb!

pasal mkn, kdg2 aku rasa mahal, tapi org ckp murah
kdg2 aku kata murah, org ckp mahal
sbb tu aku tak de buat entry psl mkn
takut org salah faham
huhuhuu

Suliana said...

erin,

200 tu mmg kaw kaw punya la kot soping tu.. hehe.

aku rasa mahal sebab kedai dia pun tak de la gemapk sgt kan.. hehe.. klu kedai dia gempak, baru la kata murah..

Ilhamny.com said...

linda tetiap kali gi tesco ampang tu, sure abish hampir RM500..average RM400++...camne nak tambah anak lg nih...?????adushhh..kena tunggu naik pangkat dulu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails