Tuesday, March 8, 2011

Wangsa Walk, Wangsa Maju

Assalamualaikum..

Sambungan dari entry mirror on the wall.. lepas kitorang jalan2 cuci mata di Jusco, kami pun balik.. dalam pukul 3 lebih macam tu la.. yela, aqil pun dah langgar time tido dia.. sian dia ngantuk2 dah, layu je.. on the way balik, baru sampai ulu kelang, my sis @ ida call.. kata nya nak ajak makan kat tutti fruity.. budak kecik ni sedang nyenyak tido dalam keta..


memula, aku kata tak pela, dah balik dah.. tiba2, hasben aku kata ok plak.. cepat2 u turn sebelum service bertukar tangan.. haha.. apa benda tutti fruity tu?? ntah, makan spagetti kot.. jom la.. hehehe. my sis suruh tunggu di wangsa walk.. ni kira first time la masuk wangsa walk.. dulu , masa duk area Kg. Pasir, wangsa walk masih lagi di peringkat pembinaan.. tengah memboyot lagi masa tu makan di belakang wangsa walk.. hehe.. hmm.. best juga wangsa walk ni.. ada kedai makan yang menarik untuk di kunjungi.. tambah lagi satu koleksi tempat menarik untuk jalan2 dan makan2..

sempat lagi snap :-)

main entrance saje dah boleh perangkap kanak2 untuk lepak2 di sini.. sekitar luar, penuh kedai makan yang mengujakan.. rakyat Malaysia, love food :-)

dan juga penuh permainan seperti ini untuk dikejar oleh kanak2 ini yang 'sedang berlakon'.. tapi sayang nye tak de coin 50 sen sekeping untuk dilaburkan dalam jet ini.. hehe..

kesimpulannya, memang banyak kedai2 yang comel2 di situ.. belum habis round lagi dalam wangsa walk tu.. macam2 ada.. untuk cuci mata saje.. parking plak RM 1 untuk 3 jam pertama dan maximum parking rate adalah RM 5.. murah saje.. siap ada servis cuci kereta tapi little bit expensive , RM 15.. huhu.. okey..

bakal bersambung :-)




 

6 comments:

Wanita Luvly (^__^) said...

kakak...tutty fruity tuh ice cream yogurt la...t wani update blog..wani br g tutty fruity weekend arituh...kt sek 13 nih

Suliana said...

wanie,

tu la.. pernah baca kat satu blog tu, tapi lupa apa dia.. hehe.. kang akak pun nak cite gak pasal ni.. hehehe

Ilhamny.com said...

geram tul si wangsa tu..tetiap kali nak masuk, sure nak kena tunggu bebdk main2 playground dulu..pesal la diletaknya playground tu tul2 dpn pintu masuk tu kan..hehehe

ejaMaria said...

hehehe... kat wangsa walk ni la ktorg layan tengok wayang... jejalan pun ok... makan-makan lagi la melampau... banyak sgt pilihan kan?... psl ada Wangs Walk ni la akak dah jarang gi Jusco Wangsa Maju... hihihi

Eyriqazz said...

wa suka sgt2 gi sini...tgh2 antara rmh n sek...kdg2 lepak sini b4 gi tau balik sek...lgpn, mmg mcm2 ada....terutamanya makanan...tp, kedai baju utk kite jer byk...kalo utk alisya(anak) n papa dia kurang pilihn...
kalo nk ngelak plyground tu...masuk car park ikut entrance parking blkg/bertentng dgn kfc/pizza hut...mmg anak x nmpk tmn tu...

Siang Malam said...

Hi... nak bg tau,ade car wash dekat wangsa melawati...depan real kids/goreng pisang/karipap panas... service menarik harga pun murah..kalo polish bole siap nego lagi harga!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails