Friday, March 18, 2011

Sugar glider in the house!!

Assalamualaikum..

Tinggalkan sekejap gotong royong tu.. meh sini main2 dengan haiwan yang baru dikenali ini.. namanya sugar glider!!! first time tahu ada haiwan macam ni.. selalu dengar orang bela hamster, bela kucing kan.. cute dan comel sangat.. kepunyaan opis mate.. melopong tengok tadi, binatang apakah ini.. hehe..

 ini la sugar glider ye kawan2.. hehe.. bukan tupai terbang, tapi dia spesies kangaroo..

 aku nak juga pegang (muka takut), sebab nak masuk blog.. haha.. memang geli, sebab membayangkan macam cik ti.. geli sangat kuku2 dia tu.. tak boleh tahan takut.. menjerit2 juga tadi time dia merayap2 atas kepala.. havoc kejap!!

 sugar glider merayap2 di belakang tuan nya ye..

mata nya memang hitam pekat, bulat.. dia memang tak reti duduk diam.. may be dia takut kot dengar kitorang memekak2. hehe..

kalau nak baca lebih lanjut tentang sugar glider ni, boleh pergi ke blog ini.. harga dia sepasang RM 500 siap dengan sangkar.. ni apa yang aku baca la.. SG yang ni betina tau, ada poket kecik kat perut dia.. dia ni tak boleh sunyi, so better belikan berpasangan. makanannya buah2 manis seperti epal.. kawan aku kasi makan yogurt.. tadi dia bawa dalam pocket beg.. sangat cute bila kita jengah dia, dia bunyi2.. hehe..

okey la.. till now. bye. wassalam :-)

10 comments:

~ujicham~ said...

wow.. siap bawa gi opis... aku kalau bawa 10 ekor anak angkat aku tu.. ribut.. hehe

axelida said...

erkkk geli rrrr.... (mahal pulak tu) tak jd koleksi pon tak per r hahaha

Suliana said...

uji,

ni baru sekor ni ji.. :-p

Suliana said...

kak ida,

mmg geli tapi suka nak kacau dia tido dlm pouch dia tu :-)

FazliShukor said...

comel!.k,teh beli r sekor.ngeh3.tapi die xboleh sekor2 hidop,nnt die cepat mati sebb die bosan.kalau nk tuan die kene rajin layan.nk beli r! rm500 sepasang+sangkar. o_0

ARNA said...

wah comelnya
saya nk pegang juga :)

nasazfrog... said...

geli lor,,, pjg ekor eh,,,

ejaMaria said...

hehehehe... klu rupe cam kawan-kawan cik ti ni... alergik la sket... ;p

nur said...

comel.. bo;eh tahan juga harga dia ni..
JOM KE: ALL IN ONE

Juma Beautee said...

ala...comel nyeee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails