Tuesday, March 22, 2011

result SPM

Assalamualaikum..

As usual, bukan nak cerita pasal result SPM aku, tapi pasal result adik2 yang bakal keluar esok.. fuh.. berdebar tak??? aku ni tolong berdebar juga la kan, sebab ada adik aku yang amik SPM tahun lepas.. dup dap dup dap.. saiko jap .. hehe.. adik aku ni kira penutup kepada zaman persekolahan dalam keluarga kami.. yang bongsu la ni.. ntah apa result ali esok ye... tawakal je la.. benda dah lepas, tak boleh nak ulang lagi. lain la kalau amik paper julai nak repeat paper.. eh, apa akak ko merepek ni.. apa2 pun, kita dah berusaha kan, apa yang dapat, itulah usaha kita.. redha je la kan.. ayat sedapkan hati ali ni.. hehe..



zaman aku dulu, (mula la buka cite zaman dahulu kala), result SPM, aku amik lewat sehari dari orang.. sebab apa aku tak pasti pulak.. dah la aku sekolah kat terengganu, duduk kat johor, so lambat sikit la kan. nak beli tiket bas lagi. yela, family pun tak de nak hantar macam mak orang lain kan.. huhu.. so, tahu result dari telefon, itu pun kawan aku yang bocor rahsia.. haha.. tak seprais lansung.. nasib baik result SPM ok, alhamdulillah.. zaman tu masih kira aggregat lagi, aku dapat 13 aggregat.. :-)

Kalau tak silap aku, aku tengok list name result dalam kelas, aku sorang je dapat 13 tu.. yang lain2 sume dapat no single2 atau pun no lagi banyak dari aku.. hehe... upss.. kawan2 aku yang sama kelas pun ada dalam arena blog ni.. hehe faiez dan iman aka eyriqazz.. ni sume top student ni.. aku tak termasuk la.. hehe.. oo, sorang lagi school mate tapi kelas lain, sya.. 

so, untuk adik2 yang bakal amik result esok, all the best ye!!! yang penting, moga dapat masuk universiti dan perbaiki kelemahan diri.. jangan hanyut dibawa arus zaman uni tu ye.. kat uni ni, macam2 dugaan dan cabaran yang bakal ditempuhi..  so, kena pandai2 cari kawan2 yang baik dan rajin belajar, yang betul hala tuju nya..

okey, all the best!!! sambung berdebar balik :-p 

 

3 comments:

Syahada Ahmad said...

eeeeehhhh....result SPM kita sama la sue. ;-)

Suliana said...

sya,

sama eh?? hehehe.. baru tahu.. tahniah la walaupun dah 12 tahun berlalu :-)

faiez said...

lawak tul korang....xde maknenyer top student sue..same jerk...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails