Wednesday, March 16, 2011

ibu, hantu..

Assalamualaikum..

Hari ni datang opis jalan clear okey.. 7.38 pagi dah punch.. kalau hari2 macam ni kan ke bagus, tak de la stress je.. tapi rugi plak bila tak dapat dengar celoteh DJ hot fm am krew tu. yela, kejap sangat masa dah sampai opis.. hehe..

Semalam, aku lipat kain dalam bilik longgokan kain.. lipat sikit2  la kan.. kalau mood si kecil tu okey, dapat la habiskan dalam setengah jam ke sejam lipat semua kain2 tu.. tapi, malangnya malam tadi, aqil macam ngantuk awal jek.. masa aku lipat kain, dia tengah makan honey star, diam2 je kat tepi pintu.. pas tu, dia gerak sikit2, jalan2 pegi tingkap.. pas tu, dia datang kat aku slow2 bisik.. " IBU, HANTU " sambil tengok tingkap..

huh.. apa la aqil ni, mana ada hantu.. ko cakap dengan ibu yang penakut juga ni.. tak tahu la dia berlakon ke , saje2 cakap ke.. tapi, lately, aqil kalau nampak tingkap, mesti dia tengok lain macam.. sebab, ada satu malam tu, kami tido berdua je kat atas.. ayah aqil ni, kalau dah tengok bola, boleh tertido kat bawah.. kul 6 pagi kang dia naik.. malam tu, dalam pukul 3 lebih, aqil terjaga sambil nangis kuat2.. dia mimpi apa ntah.. tapi, bila dia terjaga tu, dia pegang dinding, macam nak lari.. pastu, tunjuk tingkap.. cepat2 aku peluk dia.. sambil dia menyusu tu, mata dia tengok2 tingkap.. aku pun tengok juga la tingkap tu.. tak de apa pun.. 

aku pun cepat2 alihkan pandangan dia sambil usap mata dia.. tak lama tu, aku pun lari tido bawah juga.. haha.. penakut okey.. kalau macam ni, tak boleh tido berdua dah ngan aqil.. kang kalau ayah nya tak de, harus lari ke rumah sape2.. hehehe.. 

sapela ajar dia hantu hantu ni.. tengok tv cite yang macam saspen pun, dia cepat2 lari.. ish ish ish.. aqil aqil.. buat takut ibu jek.. kekeke.. may be, malam yang dia nangis tu, aku terlelap tanpa semapat baca ayat kursi.. selalu nya macam tu tiap2 malam.. sekarang tengah cuti, tak boleh baca.. baca doa tido je la..

sekian.


 

10 comments:

ARNA said...

Takutnya...
Orang kata budak kecik leh nampak hantu kak.
Cuba akak buat baca yasin kt umah

Suliana said...

nana,

baca yasin selalu kamis mlm jumaat akak baca. the rest, ngaji lepas mgrb. budak kecik ni mata dia suci.. bayi & knk2 mmg blh nmpk benda ghaib ni..

mamaelly said...

hihi walah takutnye sue..hihihi isya pun kan..kadang2 tgh malam leh terjaga pastu nangis..ermm papa dia la bacakan macam2..ermm

mekchu said...

hahaha.. apa lagi.. kena buat2 kental depan anak.. tak bleh tunjuk kita penakot..

faiez said...

aku juga seorang penakut..hihi

fiza arshad said...

hehehhe..aqil betul2 nmpk hantu kot? jeng jeng jeng
kalu duk berdua jer ngan faris, kdg2 rs takot jgk hehehhe

Suliana said...

hmm.. budak2 takut, kita pun sama naik takut.. hehe.. tak de apa la kan, jgn layan perasaan sgt :-)

axelida said...

hahaha akak pon penakut gak.. walopon cuba2 memberanikan diri, tp bila kenangkan budak2 kan leh nampak benda2 tu.. terusss kecut gak perut

Nur Hasyimah Mahasan said...

budak memng camtu..irsyad pun bilik gelap mest dier takut..tp cerita seram dier nk tgk gak..kiter yg tak suker..

lily lotus said...

uishhh kalau ly pon cuak. jaga2 yer :P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails