Monday, March 21, 2011

family time!

Assalamualaikum..

Hari minggu yang lepas, rumah ku didatangi tetamu.. sape lagi kalau bukan adik beradik ku yang duduk sekitar kl ni.. tak plan pun, tiba2 je tertelefon dan terus zass datang untuk makan tengahari.. hehe..

Anyway, bagusla ada orang datang, tetamu tu kan pembawa rezeki.. dapat juga berjumpa anak2 buah kesayangan itu.. last jumpa masa CNY.. tapi sayang nya diorang tak tido rumah ku, yang tinggal adalah adikku saje.. tido sana.. so, aqil ada kawan baru untuk bermain.. hehe.. okey skit, tak de la kacau ibu sangat kan..

 ni adik affan, dah 7 bulan ye.. mata bulat macam sugar glider dah.. . haha

nape masam2 ni.. hehe..

Okey, perjumpaan aqil dengan sepupu2 nya dimulakan dengan pembukaan yang baik dan disudahi dengan air mata.. huhu.. biasala, orang bila dah ada kawan, tak ingat ibu okey.. nak ikut aiman balik.. siap nangis tak nak turun keta.. tak dapat bayangkan bila aqil berjauhan dengan ibu.. huhu..

aqil main2 dengan aiman, tengok ultramen sume.. nangis2 sebab berebut i phone mak ida.. dah kukatakan jangan tunjuk, tapi budak kecik tu pandai cari dalam beg!! kuat betul ingatan nya..

uppss.. gambar aqil tak de plak. sebab ibu busy memasak dari pagi sampai malam.. huhu.. pagi masak nasi lemak untuk sendiri makan, tenghari masak lauk lunch plak untuk tetamu iaitu kari ikan bawal, ayam masak merah dan sayur.. petang, konon nak tunjuk skill muffin.. dapat juga 6 bijik. pastu wat jemput2 ikan bilis plak.. petang tu, kak long dah balik.. malam tinggal ida saje kat umah, so ulang balik la lauk tenghari tadi.. hehe.. 

Itu saje la cite my great weekend with family.. rasa macam dah lama je tak balik kluang.. ayah plak busy skit nak datang kl.. okey la.. tu je nak update hari ni.. bye. wassalam :-)


6 comments:

ejaMaria said...

wah wah... jadi chef sepanjang hari nampak nya... ;p

Suliana said...

tu la kak, letih juga bila berdiri jek.. hehe.

Eyriqazz said...

seronokkan bila family berkumpul???
wa pun jrg sgt2 balik kampung....
coz, cuti sek jer mama n abah azwa nak dtg...
awl2/sbln b4 cuti dh bgtau nak dtg...
so, kami x dpt balik......

Bio Aura RM650 said...

Salam singgah,
comel baby... nice blog ya. keep it up

Erin Rashid said...

camimi pon kalo jumpa kwn or cousin dia tak ingat dah dia ada mommy rupanya
bila gaduh dan nangis baru teringat nama aku dia nak panggil
huhuhu

btw, jom join contest beb. tepek gambat aqil yg super duper cute tu!

http://zieryn.blogspot.com/2011/03/contest-photo-anakku-ceria.html

Suliana said...

erin,
buat contest ke?? ok, kang aku jengok :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails