Wednesday, March 2, 2011

cukai pendapatan

Assalamualaikum..

semalam, 1 Mac 2011 dah boleh declare cukai pendapatan melalui online tau. korang dah declare?? saya sudah ^_^.. dah selesai dah pun.. keputusannya..


keputusannya tak payah bayar.. dah dua tahun declare, alhamdulillah tak payah bayar lagi.. gaji kecik je.. kekeke.. tapi,  ada orang gaji kecik, tapi kalau tanggungan dia tak banyak, pun kena bayar juga.. hmm.. bagi yang belum daftar, daftar la.. senang je.. masuk kat website dia www.hasil.gov.my then klik e-daftar.. dari situ, ikut saje arahannya..

untuk hari ni, may be tak sibuk sangat line.. masa aku online tadi, hanya 70 orang saje yang tengah online.. jangan tunggu last minit (30 April) baru nak buat.. harus la jem kan line.. hehe..

sekian.

5 comments:

angah said...

wahh bagus reminder nih :p akk langsong x penah buat ni hek3x

tq 4 d info..

ejaMaria said...

eh... penyata kewangan tengok online ke... ada penyata kertas... dua minggu lepas akak tengok online takde lagi penyata kewangan tahunan tu...

Suliana said...

kak is,
sila la buat.. hehe..

Suliana said...

kak maria,

dah kuar online.. borang BE tu kan?? tgk kat website jabatan akauntan negara, sama dgn slip gaji tu.. bulan lepas lagi dah ada..

Erin Rashid said...

wah..syabas!
tak payah byr income tax
whootwhooott!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails